Ingredientai:
- 7 vidutinės bulvės;
- 5 dideli obuoliai;
- 2 kiaušiniai;
- 1 stiklinė cukraus;
- 80 g sviesto (ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti);
- 1,5 stiklinės miltų;
- 2 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite su lupenomis, kai kiek pravės, nulupkite ir sutrinkite.
2. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite vadinamąja burokine tarka.
3. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska iki purios balkšvos masės.
4. Sviestą išlydykite ir kiek atvėsinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei cinamonu.
5. Į didelį dubenį dėkite bulves ir obuolius, sumaišykite. Supilkite kiaušinių-cukraus masę, lydytą sviestą, išmaišykite. Galiausiai suberkite sausųjų ingredientų mišinį ir išmaišykite.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę kepimo formą labai gerai ištepkite sviestu.
7. Sukrėskite gautą tešlą į kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 50–60 min., kol pyrago viršus bus gražiai rusvas. Kai kiek pravės, atsargiai išverskite iš kepimo formos.