Ingredientai:
- 6-8 bulvės;
- 1 didelis obuolys;
- 200 g raugintų kopūstų;
- 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- nubrauktas šaukštelis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus, kepimui;
- patiekimui: grietinės, smulkintų svogūnų laiškų.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, suberkite į dubenį. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite prie bulvių. Raugintus kopūstus nuskalaukite po šaltu vandeniu, nuspauskite, jei šiaudeliai labai ilgi, pasmulkinkite, suberkite prie bulvių ir obuolio. Išmaišykite.
2. Į dubenį berkite druską, pipirus, miltus, supilkite paplaktus kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.
3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po truputį pagamintos masės, paplokite šaukštu, kad blynai nebūtų itin stori, ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.
4. Tiekite dar karštus su grietine ir svogūnais (arba obuoliene, uogiene ar kitais mėgstamais priedais).