Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Verta išbandyti: bulvių, raugintų kopūstų ir obuolių blynai

Bulviniais blynais rečiau ar dažniau pakvimpa dažnuose namuose, vieni juos valgo su grietine, kiti su obuoliene ar kita uogiene. O kada bandėte į bulvių tarkius dėti kitų ingredientų? Jei ne, verta išbandyti receptą, kuriame dar „dalyvauja“ ne tik obuoliai, bet ir rauginti kopūstai. Blynai tampa kiek kitokie, įgauna švelnios rūgštelės.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6-8 bulvės;
  • 1 didelis obuolys;
  • 200 g raugintų kopūstų;
  • 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • nubrauktas šaukštelis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui;
  • patiekimui: grietinės, smulkintų svogūnų laiškų.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, suberkite į dubenį. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite prie bulvių. Raugintus kopūstus nuskalaukite po šaltu vandeniu, nuspauskite, jei šiaudeliai labai ilgi, pasmulkinkite, suberkite prie bulvių ir obuolio. Išmaišykite.

2. Į dubenį berkite druską, pipirus, miltus, supilkite paplaktus kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.

3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po truputį pagamintos masės, paplokite šaukštu, kad blynai nebūtų itin stori, ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.

4. Tiekite dar karštus su grietine ir svogūnais (arba obuoliene, uogiene ar kitais mėgstamais priedais).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas