„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Verta išbandyti: bulvių, raugintų kopūstų ir obuolių blynai

Bulviniais blynais rečiau ar dažniau pakvimpa dažnuose namuose, vieni juos valgo su grietine, kiti su obuoliene ar kita uogiene. O kada bandėte į bulvių tarkius dėti kitų ingredientų? Jei ne, verta išbandyti receptą, kuriame dar „dalyvauja“ ne tik obuoliai, bet ir rauginti kopūstai. Blynai tampa kiek kitokie, įgauna švelnios rūgštelės.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6-8 bulvės;
  • 1 didelis obuolys;
  • 200 g raugintų kopūstų;
  • 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • nubrauktas šaukštelis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui;
  • patiekimui: grietinės, smulkintų svogūnų laiškų.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, suberkite į dubenį. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite prie bulvių. Raugintus kopūstus nuskalaukite po šaltu vandeniu, nuspauskite, jei šiaudeliai labai ilgi, pasmulkinkite, suberkite prie bulvių ir obuolio. Išmaišykite.

2. Į dubenį berkite druską, pipirus, miltus, supilkite paplaktus kiaušinius ir labai gerai išmaišykite.

3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po truputį pagamintos masės, paplokite šaukštu, kad blynai nebūtų itin stori, ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.

4. Tiekite dar karštus su grietine ir svogūnais (arba obuoliene, uogiene ar kitais mėgstamais priedais).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs