Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. kokosų arba saulėgrąžų aliejaus;
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 1 valg. šaukšt. kario miltelių;
- didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių;
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir susmulkintas;
- 150 g raudonųjų lęšių, perskalautų po šaltu vandeniu ir nusunktų;
- 1 skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse;
- 1 skardinė kokosų pieno;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- šviežios kalendros, kapotos (patiekimui).
Gaminimas:
1. Plačiame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir maišydami pakepinkite, kol taps minkšti, ims karamelizuotis (bet dar neskrus!). Tada suberkite kario miltelius, aitriųjų paprikų dribsnius, česnaką, imbierą. Išmaišykite ir porą minučių nepaliaudami maišyti pakepinkite, kol pakvips.
2. Sudėkite į puodą ir lęšius, konservuotus pomidorus, suberkite druską, įpilkite apie 700 ml vandens, įberkite pipirų, išmaišykite ir užvirkite.
3. Suplakite skardinę su kokosų pienu, kad jis būtų kuo vientisesnis, (kelis šaukštus atsidėkite patiekimui) ir supilkite į puodą, išmaišykite.
4. Sumažinkite kaitrą iki žemos ir virkite sriubą apie 25 min., retkarčiais patikrinkite, ar nesvyla, pamaišykite.
5. Kai lęšiai bus visai minkšti, nukaiskite puodą ir įmerkiamu elektriniu plaktuvu sumalkite sriubą iki kreminės tyrės.
6. Patiekite dubenėliuose, viršų pabarstykite kalendromis, pašlakstykite pasiliktu kokosų pienu. Prie šios sriubos labai tinka naminės tortilijos.