Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta išbandyti: pikantiška turkiška pica su malta jautiena

Taip, pica kilusi iš Italijos, tačiau niekas nepaneigs, jog ir kitose šalyse kepame šis tas panašaus. Štai Turkijoje plonytis mielinės tešlos paplotis dengiamas malta mėsa, paskaninta daržovėmis, prieskoniais, tada kepamas dideliame karštyje ir nieko nelaukiant, dar karštas skanaujamas. Artėja savaitgalis, tad turite puikią progą išbandyti šią naujieną. Juolab kad ir ypatingų ingredientų nė nereikės!
Turkiška pica
Turkiška pica / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • žiupsnis cukraus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • drungno vandens;
  • saujelė kruopmilčių, pabarstymui.

viršui:

  • 250 g maltos jautienos;
  • 2 pomidorai, idealu – pašalintomis odelėmis, supjaustyti smulkučiais kubeliais;
  • 1–2 žalios aitriosios paprikos, be sėklų, supjaustytos plonais griežinėliais;
  • 4 svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti;
  • 1 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių;
  • šluotelė šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • žiupsnelis malto kumino;
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis maltų kvepiančiųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

patiekimui:

  • šluotelė šviežių petražolių, stambiai sukapotų;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, supjaustytas plonyčiais pusžiedžiais;
  • 0,5 citrinos.

Gaminimas:

1. Suberkite miltus ir druską į didelį dubenį. Viduryje suformuokite duobutę, į ją įpilkite pusę stiklinės šilto vandens, suberkite mieles ir cukrų, atsargiai pamaišykite šakute, pabarstykite šį mišinį trupučiu miltų, o tada leiskite pabūti šiltai apie 15 min. – mielės „pabus“.

2. Į dubenį su miltais supilkite dar 220 ml (nepilną stiklinę) šilto vandens, o tada pradėkite minkyti – po 7–10 min. turite gauti vidutinio kietumo, vientisą, minimaliai limpančią tešlą. Pridenkite dubenį su ja ir leiskite pakilti apie 30 min.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dvi plačias kepimo skardas pabarstykite kruopmilčiais.

4. Kol tešla kyla, o orkaitė kaista, paruoškite mėsos masę viršui. Į dubenį sudėkite mėsą, supilkite aliejų, berkite pomidorų kubelius, smulkintus svogūnų laiškus, paprikos griežinėlius, visus viršui skirtus prieskonius, petražoles. Labai gerai išmaišykite.

5. Pakilusią tešlą atsargiai perminkykite, padalinkite pusiau, o tada iš kiekvienos dalies iškočiokite ploną didelį paplotį. Kiekvieną jų perkelkite į jau paruoštas skardas, o tada viršų plonai ir tolygiai padenkite mėsos mase.

6. Po vieną skardą dėkite į orkaitę ir kepkite picą 10–14 min., priklausomai nuo orkaitės savybių – krašteliai turi būti vos skrustelėję, o mėsa ant viršaus gražiais iškepusi.

7. Vos iš orkaitės ištraukto papločio viršų pabarstykite petražolėmis ir svogūno pusžiedžiais, jei norite, pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių (nebūtina), o tada skanaukite.

Vida Press nuotr./Turkiška pica
Vida Press nuotr./Turkiška pica

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais