Ingredientai:
- 2 stiklinės šalto vandens (kiekį galima reguliuoti, pvz., jei dalis miltų bus viso grūdo, skysčio gali reikėti daugiau);
- 1,5 stiklinės miltų (iki 1/3 viso kiekio galima keisti viso grūdo);
- 1 kiaušinis (galima ir nedėti, bet su kiaušiniu blynai bus puresni);
- 5 valg. šaukšt. augalinio aliejaus tešlai ir dar šiek tiek kepimui;
- 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių (nebūtinai);
- 1 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių (nebūtinai);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- kelios riekelės šoninės;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- žiupsnis baltųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius.
2. Sausoje keptuvėje pakepinkite kvadratėliais supjaustytą šoninę, išsiskyrusius riebalus nupilkite. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite.
3. Į miltų ir prieskonių mišinį pamažu supilkite vandenį, aliejų ir suplaktą kiaušinį, maišykite iki vientisos gana skystos masės (galite tą daryti ir elektriniu maišytuvu, tačiau svarbu neplakti, kad neprisikauptų oro burbuliukų). Galiausiai į mišinį suberkite pakepintą šoninę ir svogūnus.
4. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir samteliu pilkite tešlą bei paskirstykite per visą keptuvę, blyneliai turi būti kiek storesni nei lietiniai. Apverskite ir baikite kepti. Taip iš visos tešlos iškepkite blynelius.
5. Tiekite su grietine, sojos padažu, o gal abiejų pagardų mišiniu. Prie blynelių tinka ir pačios įvairiausios lengvos salotos.