Verta išbandyti: rytietiško stiliaus ploni blyneliai su šonine ir svogūnų laiškais

Pavasaris sužaliavo visu gražumu, tad ir ant palangių namie, ir daržuose gausu svogūnų laiškų. Susmulkintų jų verta berti ne tik į salotas ar ant sumuštinių, bet ir skaninti kitus patiekalus. Šįkart kviečiame išsikepti rytietiško stiliaus blynelių, kuriuos galima valgyti ir su grietine, kitais mūsų platumose populiariais priedais, ir su sojos padažu – kaip jums skaniau!
Blyneliai su svogūnais
Blyneliai su svogūnais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės šalto vandens (kiekį galima reguliuoti, pvz., jei dalis miltų bus viso grūdo, skysčio gali reikėti daugiau);
  • 1,5 stiklinės miltų (iki 1/3 viso kiekio galima keisti viso grūdo);
  • 1 kiaušinis (galima ir nedėti, bet su kiaušiniu blynai bus puresni);
  • 5 valg. šaukšt. augalinio aliejaus tešlai ir dar šiek tiek kepimui;
  • 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių (nebūtinai);
  • 1 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių (nebūtinai);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • kelios riekelės šoninės;
  • ryšelis svogūnų laiškų;
  • žiupsnis baltųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius.

2. Sausoje keptuvėje pakepinkite kvadratėliais supjaustytą šoninę, išsiskyrusius riebalus nupilkite. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite.

3. Į miltų ir prieskonių mišinį pamažu supilkite vandenį, aliejų ir suplaktą kiaušinį, maišykite iki vientisos gana skystos masės (galite tą daryti ir elektriniu maišytuvu, tačiau svarbu neplakti, kad neprisikauptų oro burbuliukų). Galiausiai į mišinį suberkite pakepintą šoninę ir svogūnus.

4. Keptuvėje ant nedidelės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir samteliu pilkite tešlą bei paskirstykite per visą keptuvę, blyneliai turi būti kiek storesni nei lietiniai. Apverskite ir baikite kepti. Taip iš visos tešlos iškepkite blynelius.

5. Tiekite su grietine, sojos padažu, o gal abiejų pagardų mišiniu. Prie blynelių tinka ir pačios įvairiausios lengvos salotos.

Vida Press nuotr./Blyneliai su svogūnais
Vida Press nuotr./Blyneliai su svogūnais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų