„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Verta išbandyti svarainių gerbėjams: trapus ir kvapnus pyragas

Lietuvoje derantys svarainiai paprastai būna geltoni, nedidukai ir labai kvapnūs. Tačiau parduotuvėse jų galite rasti kiek žalsvesnių ir žymiai didesnių. Iš tiesų visai nesvarbu, kuriuos jų naudosite, siūlome išsikepti nepaprastai kvapnų ir gardų pyragą, kurio pagrindiniu akcentu taps svarainių džemas.
Pyragas su svarainių džemu
Pyragas su džemu / 123RF.com nuotr.

Tai nėra tas pyragas, kurį iškepsite per pusvalandį – svarainius teks paruošti, o tada išvirti iš jų tirštą tyrę. Tad imkitės šio pyrago, kai niekur neskubate ir norite pasimėgauti lėtu laiku virtuvėje. Būsimam kepiniui reikės paruošti trapią tešlą, jau minėtąjį džemą, o jo viršui – birius trupinius.

Idealu, jei turite tartoms kepti skirtą formą – apvalią, neaukštais banguotais kraštais. Taip, šiek tiek darbelio bus, tačiau rezultatas tikrai maloniai nustebins!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs