Ingredientai (2 asm.):
- 150 g makaronų, trumpų;
- 5-6 dideli lapinio kopūsto (kale) lapai;
- keli saulėje džiovinti pomidorai;
- 50 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- nedidelis gabaliukas parmezano, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis.
padažui:
- saujelė šviežio baziliko lapelių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1-1,5 valg. šaukšt. baltojo vyno acto arba citrinos sulčių;
- 2 skiltelės česnako, supjaustytos;
- didelis žiupsnis druskos;
- šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus (tik nepervirkite!). Nukoškite, galite pašlakstyti trupučiu aliejaus ir atidėkite, kad atvėstų.
2. Iš visų jam skirtų ingredientų elektriniu smulkintuvu paruoškite padažą. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Padėkite šaltai.
3. Džiovintus pomidorus supjaustykite siauromis juostelėmis. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite storus kotelius ir gyslas, o tada sudėkite lapus vienus ant kitų, susukite standų ritinėlį ir supjaustykite siaurutėmis juostelėmis.
4. Sudėkite kopūsto juosteles į dubenį, kuriame ruošite salotas, pabarstykite trupučiu druskos ir rankomis pagniaužykite – taip lapeliai dar labiau suminkštės. Į tą patį dubenį berkite likusius inhredientus, pašlakstykite padažu ir išmaišykite.
5. Galima valgyti iškart, tačiau dar geriau leisti skoniams susigulėti uždengtas salotas apie valandą palaikius šaldytuve.