Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 29

Verta iškepti: saikingai saldus, fantastiškai purus jogurtinis pyragas

Pastaraisiais metais „ant bangos“ įvairūs sūrio pyragai, mėgstami dėl savo purumo, kremiškumo, o ir iškepti juos nėra itin sudėtinga. Dar puresniu, lengvesniu kepiniu džiaugsitės tada, jei kaip pagrindinį kepinio ingredientą naudosite jogurtą. Keli paprasti žingsniai, šiek tiek atidumo, valanda orkaitėje ir dar kelios šaldytuve. Patikėkite, verta visam tam ryžtis, nes kvapnus, saikingai saldus pyragas nustebina visus.
Purus jogurtinis pyragas
Purus jogurtinis pyragas / 123RF.com nuotr.

Šis pyragas nuostabiai iškyla ir tam nė nereikia kepimo miltelių – jų darbą atlieka gerai išplakti baltymai. Ruošdami tešlą niekur neskubėkite – atidžiai išsukite jogurtą su tryniais, plakdami baltymus cukrų berkite dalimis, dvi pagamintas mases sujunkite taip pat palengva. Atkreipkite dėmesį ir į temperatūrą, iki kurios reikia įkaitinti orkaitę – kepimui įpusėjus ją reikia sumažinti, o išjungus kaitrą kepinys dar turės kiek pabūti orkaitėje.

Ir jokiu būdu neatsisakykite citrinos žievelės ir vanilės, šie kvėpikliai suteiks puikų aromatą ir kepinys nedvelks omletu. Metas pasiruošti ingredientus ir imtis darbo!

Ingredientai (nedidelei apvaliai, maždaug 15–16 skersmens formai nusegamais kraštais):

  • 3 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo (nesunkiai rasite parduotuvėse);
  • 250 ml natūralaus jogurto (geriau riebesnio);
  • 50 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė arba keli lašai vanilės ekstrakto (arba šiek tiek vanilės pastos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais