Ingredientai:
- 500 g šviežių nedidelių bulvyčių, nušveistų;
- 400–500 g smulkių pomidoriukų, gerai prinokusių;
- didelė sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- ryšelis šviežių bazilikų, stambiai suplėšytų;
- žiupsnis šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
- žiupsnis šviežio raudonėlio, smulkiai sukapoto;
- 2–3 valg. šaukšt. kokybiško alyvuogių aliejaus;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
1. Išvirkite bulves, būtinai sekite, kad jos nepervirtų ir nesubyrėtų. Nusunkite ir palikite atvėsti.
2. Kol bulvės verda, nuplaukite ir nusausinkite pomidoriukus, didesnius perpjaukite pusiau. Nuplaukite ir nusausinkite ir žalumynus, sukapokite juos ar suplėšykite.
3. Plačiame dubenyje sumaišykite bulvytes, pomidorus, suberkite žoleles, supilkite aliejų, užberkite druskos ir pipirų, paragaukite, ar nieko netrūksta.