Itin paprasta ir skani bulvyčių ir pomidorų mišrainė

Pamažu pasirodo naujo derliaus bulvės, kurios jų mėgėjams – tikras delikatesas. Prie bulvyčių užtenka tik gabaliuko sviesto ir druskos, kai kam – kastinio, o vėliau jau galima galvoti ir apie kitus būdus, su kuo šią gėrybę valgyti. Siūlome receptą, kuris ypatingų pastangų nepareikalaus. Jis atkeliavęs iš Viduržemio jūros regiono, o ten paprastumas ir ingredientų šviežumas – visada prioritetas.
Bulvės ir pomidoriukai
Bulvės ir pomidoriukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių nedidelių bulvyčių, nušveistų;
  • 400–500 g smulkių pomidoriukų, gerai prinokusių;
  • didelė sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • ryšelis šviežių bazilikų, stambiai suplėšytų;
  • žiupsnis šviežių mėtų, smulkiai sukapotų;
  • žiupsnis šviežio raudonėlio, smulkiai sukapoto;
  • 2–3 valg. šaukšt. kokybiško alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

1. Išvirkite bulves, būtinai sekite, kad jos nepervirtų ir nesubyrėtų. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Kol bulvės verda, nuplaukite ir nusausinkite pomidoriukus, didesnius perpjaukite pusiau. Nuplaukite ir nusausinkite ir žalumynus, sukapokite juos ar suplėšykite.

3. Plačiame dubenyje sumaišykite bulvytes, pomidorus, suberkite žoleles, supilkite aliejų, užberkite druskos ir pipirų, paragaukite, ar nieko netrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis