Tikinama, kad tam įtakos turi produktų nesuderinamumas. Kokių maisto produktų nepatariama maišyti?
1. Rūgštūs produktai ir maistas, kuriame gausu angliavandenių, yra sunkiai įsisavinami mūsų organizmo. Taigi, duona, bulvės arba bananai neturėtų būti valgomi kartu su apelsinais, pomidorais, ananasais ir pan. Fermentas, kuris skaido angliavandenius, veikia tik šarminėje aplinkoje. Netgi pati silpniausia rūgštis gali jį sunaikinti.
Štai pomidorai nedera su bet kokiu krakmolo turinčiu maistu. Geriausia juos valgyti su kitomis daržovėmis, riebalais. Esmė ta, kad pomidoruose yra rūgščių, kurios trukdo krakmolo įsisavinimui.
2. Rūgštūs vaisiai ir daržovės yra nesuderinami su baltymais. Tikinama, kad apelsinų ir citrinų geriau nevalgyti su mėsa, kiaušiniais, žuvimi, sūriu. Rūgštūs vaisiai stabdo skrandžio sulčių išsiskyrimą, kurios yra reikalingos baltymams virškinti. Dėl šios priežasties virškinimas užtrunka, skatinamas maisto puvimas.
3. Koncentruoti angliavandeniai ir koncentruoti baltymai taip pat neturėtų būti valgomi kartu. Tai reiškia, jog riešutai, dešros, kiaušiniai, žuvis, mėsa, neturėtų būti valgomi kartu su duona, makaronais, kruopomis, bulvėmis, saldžia arbata, vaisių sultimis. Ta pati taisyklė galioja ir baltymams – geriau nevalgyti kartu sūrio ir kiaušinių, mėsos ir sūrio ir pan.
4. Riebalų ir baltymų nepatariama vartoti vienu metu. Mėsa ir kiaušiniai, augalinis aliejus ir sūris, sviestas ir sūris itin apsunkins organizmą. Be to, dėl tokių derinių sumenksta skrandžio sulčių išsiskyrimas.