Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vėsesnei dienai – spalvinga daržovių sriuba su paukštiena. Paragavę girs visi!

Šių metų liepa mums pažėrė ne tik karštų, bet ir vėsių, lietingų dienų, kai į ežerus, o juolab į jūrą brenda tik drąsiausi. Jei kurį niūktelėjusį vakarą užsimanytumėt sriubos, išbandykite šį nuostabų receptą.
Daržovių ir paukštienos sriuba
Daržovių ir paukštienos sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 poras, supjaustytas plonais žiedais;
  • 2 morkos, perpjautos išilgai pusiau, o tada plonais pusapskritimiais;
  • 2 salierų stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
  • 1 stiklinė šviežių žaliųjų žirnelių (galite naudoti ir šaldytus);
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 4 stiklinės paukštienos ar daržovių sultinio (galima naudoti ir ruoštą iš kubelių);
  • 2 šakelės čiobrelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 200–300 g keptos ar virtos vištienos ar kalakutienos likučių (be odos, kaulų, supjautytos ar suplėšytos nedideliais gabaliukais);
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Ant vidutinės kaitros storadugniame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite porus ir salierus bei pakepinkite maišydami apie 5 min., kol šiek tiek suminkštės. Tuomet berkite česnaką ir maišydami pakepinkite, kol pakvips – neleiskite skrusti.

2. Supilkite į puodą sultinį, pasūdykite, įberkite pipirų, dėkite čiobrelių šakeles. Trumpai pakaitinkite, o tada berkite morkas, paukštieną ir virkite apie 10 min.

3. Tuomet išgriebkite čiobrelius, berkite žirnelius, įspauskite citrinos sulčių ir pavirkite 1–2 min.

4. Paragaukite, ar sriubai netrūksta prieskonių, o tada pilstykite į dubenėlius ir tiekite (jei norite – su šviežia ar švelniai pakepinta šviesia duona).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas