Ingredientai:
- 4 vištos šlaunelės, su oda ir kaulu;
- 1 kg panašaus dydžio bulvyčių;
- 1 svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 stiklinės vandens;
- 3 valg. šaukšt. majonezo;
- 2 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
- saujelė mėgstamų šviežių žolelių, itin tinka raudonėlis, tačiau taip pat ir petražolės, čiobreliai.
Gaminimas:
1. Bulvytes labai gerai nušveiskite, tačiau neskuskite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Į nedidelę kepimo skardą aukštesniais kraštais suberkite bulves, svogūnus, supilkite aliejų, vandenį, viską gerai sumaišykite, o tada berkite druskos ir pipirų.
3. Dubenyje išsukite majonezą su garstyčiomis, dėkite į šį mišinį vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Vištieną dėkite ant bulvių, pabarstykite druska ir pipirais.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 45–50 min., kol viskas apskrus, tačiau kartais vis patikrinkite, ar svogūnai pernelyg neskrunda prie dugno, jei reikia, įpilkite dar truputį vandens.
5. Ištraukus iš orkaitės apibarstykite viską pasirinktomis žolelėmis, kelioms minutėms pridenkite folija ir leiskite mėsai pailsėti, na o tada dėkite į lėkštes ir ragaukite!