„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vėsiai dienai – paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba

Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.
Vištienos, ryžių ir daržovių sriuba
Vištienos, ryžių ir daržovių sriuba / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 600–800 g vištų šlaunelių, petukų mėsos (krūtinėlė tinka iš bėdos, nes ji suteiks mažiau skonio);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 stiklinė patinkančių ilgagrūdžių ryžių, perplautų po tekančiu vandeniu;
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 2 morkos, nuluptos ir supjaustytos pusžiedžiais ar kubeliais;
  • 1 nedidelis saliero gumbas, nuluptas ir supjaustytas kubeliais;
  • 1 skiltelė česnako;
  • keli brokolio žiedynai;
  • 1,5 l vištienos sultinio (naminio, pirktinio arba pagaminto iš ekologiško kubelio);
  • 2 lauro lapai;
  • keli kvepiančiųjų pipirų žirneliai;
  • kelios šakelės čiobrelių;
  • kapotų šviežių petražolių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, morkas ir salierus, pekepinkite kelias minutes, kol svogūnai suminkštės, o morkos ir salierai karamelizuosis. Įspauskite česnako skiltelę ir pakepkite dar minutę.

2. Į puodą supilkite sultinį, dėkite čiobrelių šakeles, lauro lapus, berkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos, kvepiančiuosius pipirus, sudėkite ir vištieną. Užvirkite ir pavirkite ant silpnos kaitros apie 20 min.

3. Suberkite į puodą ir nuplautus ryžius, mažais žiedynais paskirstytus brokolius. Išgriebkite čiobrelio šakeles. Virkite apie 15 min. – kol ryžiai, brokoliai ir vištiena bus išvirę.

4. Išgriebkite lauro lapus ir išmeskite, o nuo vištienos pašalinkite kaulus bei odą, susmulkinkite ir grąžinkite į puodą su sriubą, įberkite petražolių, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite juodųjų pipirų.

5. Pilstykite į dubenėlius ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“