Ingredientai:
- 1 kg jautienos;
- 1 didelis svogūnas;
- 3 bulvės;
- 2 salierų stiebai;
- 3 morkos;
- 2 nedidelės cukinijos;
- 2 labai gerai prinokę pomidorai;
- 1 sauja žirnelių (nebūtinai);
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto imbiero (arba mažas gabaliukas šviežio, sutarkuotas);
- žiupsnelis šafrano (nebūtina, bet verta);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- sauja šviežių kalendrų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruoškite ingredientus. Mėsą, bulves ir pomidorus supjaustykite kubeliais, morkas ir salierus – griežinėliais, cukinijas – pusapskritimiais, svogūną – pusžiedžiais. Visus prieskonius, išskyrus šviežią kalendrą, sumaišykite.
2. Įkaitinkite storadugnę keptuvę aukštesniais kraštais ar puodą ant vidutinės kaitros, ištirpinkite sviestą ir aliejų. Suberkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol taps perregimas. Tuomet suberkite ir mėsos kubelius, padidinkite kaitrą ir maišydami pakepinkite, kol pasidengs plutele.
3. Šalia mėsos suberkite visas supjaustytas daržoves, prieskonių mišinį, išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų ir užpilkite stiklinę vandens. Leiskite mišiniui užvirti, sumažinkite kaitrą iki kiek žemesnės, nei vidutinė, uždenkite puodą ir leiskite viskam troškintis apie 1,5 val.
4. Tiekite troškinį su rytietiško stiliaus duona – lavašu, pita. Taip pat ryžiais ar kuskusu, pabarstę kapotais šviežios kalendros lapeliais.