Ingredientai (4–5 asm.):
- 500 g tagliatelle (t.y. ilgų ir plokščių) makaronų;
- žiupsnis šafrano.
padažui:
- 200 g sviesto;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 7–8 nedideli šalotiniai svogūnai, smulkiai supjaustyti (paprasti svogūnai ne itin tinka, jie šiam patiekalui per aitrūs);
- 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. maltos saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis kajeno pipirų;
- žiupsnis aitriosios paprikos dribsnių;
- 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
pabarstyti:
- kapotų šviežių mėtų;
- kapotų šviežių petražolių;
- 80 g pakepintų ir stambiai sukapotų kedrinių pinijų.
Gaminimas:
1. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, įberkite žiupsnį šafrano, dėkite makaronus ir išvirkite pagal instrukcijas.
2. Kol kaista vanduo makaronams ir jie verda, pasiruoškite padažą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite sviestą, kai jis išsilydys, suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami pakepinkite kol suminkštės – tai užtruks 8–10 min. Tuomet suberkite į keptuvę visus padažui skirtus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Išvirusius makaronus nukoškite ir supilkite į didelį dubenį, supilkite padažą iš keptuvės ir labai gerai išmaišykite. Dėkite makaronų į lėkštes, o ant viršaus barstykite kapotų žalumynų ir kedrinių pinijų. Valgykite nedelsdami, skanaus!