„Projektu kėliau sau kelis iššūkius – visų pirma, kaskart su nauja idėja nufotografuoti maistą. Taip norėjau laužyti tradicijas ir parodyti pačius įvairiausius būdus, kaip įvairiai ir kūrybiškai galima fotografuoti patiekalus, pasitelkiant pačius netikėčiausius sprendimus ir aksesuarus – nuo spalvotų pieštukų iki plastikinių manekenų, nuo dūmų ir vandens iki paties patiekalo užšaldymo lede“, – pasakoja projekto autorius. Anot jo, maisto fotografija Lietuvoje šiuo metu sparčiai vystosi, tad projektu jis norėjo prisidėti prie šios srities tobulėjimo.
52 šalies virtuvės šefai projektui kas savaitę skyrė savo receptus, pagal kuriuos pagaminti patiekalai būtų tinkami vakarienėms su draugais. Prie projekto prisijungė tokie žymūs veidai kaip Ali Gadžijevas („Ali šokoladinė“), Deivydas Praspaliauskas („Amandus“), Martynas Praškevičius („Stebuklai“, „Džiaugsmas“), Gian Luca Demarko („Kulinarijos studija“), Ekaterina Buldakova („Sugamour“), Vytautas Samavičius („Monai“, „Momo Grill“), Matas Paulinas („Numan“) ir daugybė kitų.
„Projektu norėjau, kad žmonės ne tik paganytų akis į gražias fotografijas, bet ir daugiau laiko praleistų su draugais – pasikviestų juos vakarienės ir pabandytų pasigaminti ką nors naujo ir nematyto. Receptų mano projekte galima rasti pačių įvairiausių – nuo skirtų virtuvės pradžiamoksliui iki tokių, kuriuos veikiausiai ryšis išbandyti tik pažengę mėgėjai. Kita vertus, virtuvės šefai visus, kad ir sudėtingesnius, receptus maksimaliai pritaikė, kad jie būtų paruošiami namų sąlygomis“, – pasakoja projekto sumanytojas. Anot jo, ne vieną patiekalą iš projekto jis išbandė ir pats.
Per metus R.Daskevičius iš viso sukūrė 52 skirtingas maisto fotosesijas – lygiai tiek, kiek savaičių yra metuose. Praėjusių metų pradžioje šis projektas buvo paskelbtas geriausiu šalies tinklaraščiu LOGIN 2017 interneto apdovanojimuose.
Projektą „52 kartai“ galima rasti autoriaus tinklaraštyje www.52kartai.lt ir socialiniuose tinkluose www.facebook.com/52kartai bei „Instagram“ (@52times).