Ingredientai:
- 4–6 vištų kulšelės ar 2 kukurūziniai viščiukai;
- 5 vidutinės morkos;
- 3 nedideli burokėliai;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 skiltelės česnako, nenuluptos;
- 1 arbat. šaukšt. kumino sėklų (galima keisti ir kmynais);
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
padažui:
- 1 nedidelis indelis natūralaus jogurto;
- 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
- ryšelis šviežių krapų, sukapotų;
- šlakelis citrinos sulčių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Nulupkite morkas ir perpjaukite jas išilgai į 4 dalis. Burokėlius labai gerai nušveiskite, o tada supjaustykite skiltelėmis (priklausomai nuo dydžio, į 4–6 dalis).
3. Vištieną, morkas, burokėlius ir česnako skilteles sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, kuminu, raudonėliais, druska, labai gerai rankomis viską apvoliokite, kad pasidengtų prieskoniais.
4. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min., kol ir vištiena, ir daržovės bus iškepę.
5. Kol patiekalas kepa, iš visų nurodytų ingredientų sumaišykite padažą ir dėkite šaltai.
6. Iškepusį patiekalą ištraukite iš orkaitės ir leiskite dar kelias minutes pailsėti, kad mėsa „atsipalaiduotų“.
7. Tiekite vištieną kartu su iškeptomis daržovėmis ir padažu. O jei norisi sočiau, galima šalia tiekti virtų ryžių ar bulvių košės.