Ingredientai:
- 6–8 vištų blauzdelės ar šlaunelės (su kaulais ir odele);
- 5–6 skirtingų spalvų paprikos (išskyrus žalias);
- sauja mažų pomidoriukų;
- 8–9 nedidelės panašaus dydžio bulvės (arba kelios didelės, bet perpjautos pusiau);
- 5 skiltelės česnako,
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- kelios šakelės šviežių petražolių, mėtų ar bazilikų (arba poros jų ar visų mišinio);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Bulves gerai nušveiskite, bet nenulupkite. Paprikas supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas, kotelius bei vidaus membranas.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Vidutinio dydžio kepimo skardą aukštesniais kraštais patepkite aliejumi.
3. Pirmiausia į skardą odele aukštyn sudėliokite vištieną, tada į tarpus dėliokite paprikų ketvirčius, bulves ir pomidoriukus. Nuskabykite nuo žalumynų lapelius (ir šiuos atidėkite patiekimui), o kotelius irgi sukaišiokite tarp ingredientų skardoje. Česnako skilteles nulupkite, šiek tiek patrėkškite jas plačiu peiliu, kad susispaustų, tačiau nesubyrėtų, tolygiai paskirstykite jas tarp daržovių ir mėsos. Pabarstykite viską pipirais, druska, pašlakstykite likusiu aliejumi ir dėkite į jau įkaitusią orkaitę.
4. Kepkite 50–60 min., kol vištienos odelė bus paskrudusi, o daržovės visiškai iškepusios. Išimkite mėsą ir daržoves į didelę lėkštę, iš skardos pašalinkite žalumynų kotelius, o į čia susidariusias daržovių ir vištienos sultis suberkite smulkiai sukapotus žalumynų lapelius. Šį aromatingą mišinį panaudosite kaip padažą. Tiekite ilgai nedelsdami.