1. Visus ingredientus gerai sumaišykite dideliame dubelyje, o tada paskleikite kepimo skardoje.
2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mišinys parusvės ir taps traškus. Kepant kelis kartus permaišykite mediniu šaukštu, kad išvengtumėte pridegimo.
3. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite granolai visai atvėsti, laikykite ją uždarame inde.
(Iš nurodyto produktų kiekio išeis apie 1 litras granolos)
1. Sumaišykite kruopas, riešutus (jei norite pasmulkinkite juos), sėklas, kokosų drožles.
2. Pašildykite medų, įmaišykite aliejų ir vanilės esenciją. Šiuo mišiniu apipilkite granolos mišinį ir gerai išmaišykite. Tada apibarstykite cinamonu ir vėl išmaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C temperatūros. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Granolą tolygiai paskleiskite skardoje ir kepkite 20 minučių. Tada pamaišykite, vėl tolygiai paskleiskite ir kepkite dar 10 minučių. Jei norite traškesnės granolos, pamaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
4. Palikite granolą atvėsti iki kambario temperatūros. Laikykite sandariame inde ir suvartokite per 2-3 savaites.
Pastabos:
- Granolos recepte drąsiai galite kaitalioti kruopų, riešutų ir sėklų proporcijas, mažinti vienų produktų kiekį ir didinti kitą, atsisakyti mažiau mėgstamų sudėtinių dalių ir įmaišyti tai, nuo ko jūsų širdis salsta.
- Jei į granolą norite įmaišyti džiovintų vaisių, uogų ar juodojo šokolado lašelių, tai reikia daryti, kai iškepta granola jau bus atvėsusi iki kambario temperatūros.
1. Suberkite grikius į nedidelį dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti apie 30 min.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
3. Nusausinkite grikius (nupilkite nesusigėrusį vandenį), įmaišykite moliūgo sėklas, lazdyno riešutus, chia ir sezamų sėklas, vanilę, medų ir aliejų, ir viską gerai išmaišykite.
4. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Paskirstykite paruoštą granolą labai plonu sluoksniu abiejose skardose ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 minučių, kelis kartus pamaišydami, sukeisdami padėklus vietomis orkaitėje.
5. Suberkite kokosus ir spanguoles ir dar kepkite 20 minučių, arba kol viskas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
6. Patiekite su pienu arba jogurtu, su vaisiais ir uogomis bei medumi.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos mišinį į skardą ir tolygiai paskirstykite.
3. Kartkartėmis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol apskrus. Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti.
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laispnių (funkcija su ventiliatoriumi).
2. Kepimo skardą klojame kepimo popieriaus.
3. Riešutus susmulkiname į kelias dalis.
4. Mažame puode išlydome kokosų aliejų, o tada pilame klevų sirupą.
5. Dubenyje sumaišome grikius, pūstus ryžius, riešutus, moliūgų sėklas, cinamoną ir karštą kokosų aliejų su klevų sirupu. Gerai išmaišome, nes svarbu, kad viskas pasidengtų aliejaus-sirupo mišiniu, tada paskleidžiame ant paruoštos kepimo skardos.
6. Kepame 20 minučių, vis pamaišydami, kad granola nesudegtų.
7. Atvėsusią granolą laikome sandariame inde iki mėnesio.
Granolai, kurią matote nuotraukoje, pagaminti mes naudojome tris šaukštus graikiško jogurto į kurį įmaišėme 1 šaukštelį žemės riešutų sviesto ir truputėlį klevų sirupo. Ant viršaus dėjome prinokusias kriaušes ir paruoštą granolą. Galiausiai dar užlašinome šlakelį klevų sirupo, bet tai jau kiekvieno skonio reikalas.
1. Aliejų kepimui tinkamame inde įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Grikių dribsnius nedidelėmis porcijomis skrudiname įkaitintame aliejuje po 7–15 sek.
3. Dubenyje sumaišome avižų dribsnius, spragintus grikius, džiovintas spanguoles, migdolus, ispaninio šalavijo (chia) sėklas, cinamoną ir muskatą.
4. Ištirpiname keptuvėje sviestą, kokosų aliejų, cukrų ir druską. Sumaišome su sausaisiais ingredientais.
5. Gautą masę dedame į formą, suspaudžiame ir šaldome 2–3 val. šaldytuve. Susmulkiname. Granola paruošta!
1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius ir grikių dribsnius, druską, riešutus bei džiovintas vyšnias.
3. Nedideliame prikaistuvyje nedideliame karštyje ištirpiname sviestą kartu su medumi ir klevų sirupu. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps.
4. Sviestą su medumi bei sirupu sumaišome su dribsniais. Gautą mišinį dedame ant kepimo skardos.
5. Pašauname į orkaitę ir kepame 10 min., tuomet ištraukiame, sumaišome, kepame dar 5 min. Vėl ištraukiame, įmaišome išplaktą kiaušinio baltymą bei kepame dar 5 min.
6. Iškepusią granolą atvėsiname ir susmulkiname į gabaliukus.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laispnių temperatūros.
2. Saulėgrąžas ir moliūgų sėklas nuplaukite, kad jos būtų švarios, palaukite, kol nuvarvės vandens perteklius.
3. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu dėkite datules, migdolų riešutų sviestą, pilkite vandenį, kokosų aliejų ir suplakite iki vientisos masės.
4. Avižinius dribsnius sumaišykite su saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ir druska. Į gautą mišinį įmaišykite paruoštą kreminę masę. Gerai išmaišykite.
5. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, vienodu sluoksniu klokite ant kepimo kilimėlio ir paskirstykite per visą plotą.
6. Kepkite apie 10 min., tačiau po 5 min. kepimo pamaišykite. Iškepus palaukite, kol pravės ir galima skanauti.
1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.
2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.
3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.
Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
- Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų plokšteles, sezamų ir moliūgų sėklas, saulėgrąžas, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
- Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite medų. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kakava ir vanilės ekstraktu. Supilkite į dubenį su sumaišytais sausais ingredientais ir sumaišykite. Maišykite kuo kruopščiau. Svarbu, kad neliktų sausų produktų, visi apsiveltų medaus ir aliejaus mase.
- Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą. Į ją plonu sluoksniu paskleiskite paruoštus produktus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. praverdamos orkaitės dureles ir išmaišydamos. Stenkitės, kad produktai būtų paskleisti kuo tolygiau.
- Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, į atvėsusius traškius dribsnius įmaišykite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius. Laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
- Patiekite su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!