- Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
- Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
- Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
- Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus.
- Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode.
- Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti, patiekti. Baziliko galima ir nedėti.
Receptą atsiuntė Regina R.
1. Išvirkite manų košę, kiaušinį suplakite su cukrumi. Kai košė pravės, sudėkite į ją likusius produktus ir gerai išmaišykite.
2. Skardą patepkite aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite orkaitėje, kol pagels. Valgykite su uogomis.
Recepto autorė Jolanta Sutkuvienė
1. Užvirkite pieną, supilkite manus ir nuolat maišant ant silpnos ugnies virkite apie 5 min., pagardinkite druska.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pravėsusią manų košę, miltus, razinas ir išmaišykite.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, suformuokite blynelius ir kepkite 225 °C orkaitėje apie 30 min. Rekomenduoju su ledais, jei neskauda gerklyčių :) Skanaus!
Recepto autorė Ugnė Aldakauskaitė
1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite.
2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį berkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių.
1. Į verdantį vandenį supilkite obuolio gabalėlius (odelę nulupkite).
2. Virkite kelias minutes, supilkite manų kruopas. Maišydama pavirkite dar kelias minutes ir palikite apie 10 min. uždengtame puode.
Pagardinkite cinamonu.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.
2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad košė išbrinktų.
3. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu, užberkite šiek tiek cukraus.
4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išplakite iki vientisos masės ir elektriniu plakikliu įplakite į manų košę.
5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada dideliu šaukštu labai atsargiai įmaišykite į manų košę. Truputį manų košės krėskite į skardą, tada dėkite sluoksnį gerai nuvarvintų mandarinų, vėl krėskite košės.
6. Apkepą kepkite apie 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
- Išimkite citrinos žievelę.
- Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
- Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
- Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
- Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
- Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Receptas iš: g-blogas.lt
PARUOŠKITE SIRUPĄ:
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
- Išspauskite citrinų sultis ir virkite dar kelias minutes.
- Tuomet išjunkite ugnį. Visiškai atvėsinkite.
PARUOŠKITE PYRAGĄ:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sudėkite jogurtą, supilkite aliejų ir sumaišykite. Supilkite citrinos sultis, suberkite nutarkuotas žieveles ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Suberkite mišinį į kiaušinių plakinį ir lengvai išmaišykite.
- Kepimo popieriumi ištieskite ar aliejumi ištepkite 20 x 30 cm dydžio kepimo indą. Supilkite į jį paruoštą pyrago tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyrago paviršius gražiai pagels ir bus iškepęs.
- Iškepusį pyragą užpilkite anksčiau paruoštu ir visiškai atvėsintu sirupu. Pyragą laikykite šaldytuve, kol šis sugers visą sirupą. Tuomet supjaustykite gabalėliais ir tiekite. Skanaus!
Idėja: honeyandbutter.com
- Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami.
- Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies.
- Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu, kad jis nepradėtų svilti, tad lydykite ant labai lėtos ugnies.
- Į ištirpusį sviestą suberkite manų kruopas. Gerai jas išmaišykite, kad susigertų visas sviestas.
- Manų kruopas nuolat maišydami skrudinkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol taps karamelinio atspalvio.
- Kai manų kruopos pradės pamažu skrusti, suberkite šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus ir toliau maišydami skrudinkite. Galiausiai prieš baigdami skrudinti, pagardinkite kardamonu ir cinamonu ir dar aktyviai maišydami truputį paskrudinkite.
- Nukaiskite keptuvę su manų kruopomis ir pamažu, nuolat maišydami supilkite cukraus sirupą su razinomis.
- Tada vėl statykite keptuvę ant labai lėtos ugnies ir kelias minutes pakaitinkite.
- Kai manų kruopos sugers sirupą ir jų masė taps panaši į pudingo, keptuvę nukaiskite.
- Keptuvę uždenkite dangčiu ir apie 5 minutes leiskite manų kruopų chalvai pastovėti.
- Ši chalva skaniausia šilta. Galite ją pagardinti grietinėle.