15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Vienų mėgstamos, kitų primirštos manų kruopos: 10 receptų

Manų košę kadaise valgydavo visi darželinukai, tai buvo populiariausia „vaikiška“ košė. O tada paaiškėjo, jog ne tokia jau ji maistinga ir vertinga, tad manai prarado visuotinį populiarumą. Ir vis tik šių kruopų spintelėse verta turėti, yra patiekalų, kur jos itin reikalingos, pagaliau, galima paruošti ir šį tą įdomesnio nei paprasčiausia košė. Pabandykime!
Manų kruopų pyragas
Manų kruopų pyragas / Astos Černės nuotr.
Varškėčiai su manais
Receptas: Varškėčiai su manais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 149
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Manai: 250.00 g (košės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
  2. Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
  4. Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
Suskleisti
Moliūginė manų košė su citrina
Receptas: Moliūginė manų košė su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 500.00 ml
Moliūgai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 10.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 4.00 vnt. (lapeliai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Manai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vandenyje pavirti apie 5 min. tarkuotą moliūgą, smulkintus bazilikus.
  2. Sudėti druską, cukrų, maišant supilti manų kruopas, pavirti kelias minutes ir dar kiek palaikyti košę uždengtame puode.
  3. Paskaninti citrinos sultimis ir sviestu, išmaišyti, patiekti. Baziliko galima ir nedėti.

Receptą atsiuntė Regina R.

Suskleisti
Manų košės blynai
Receptas: Manų košės blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Manai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 3.00 valg. š. (maždaug 3-4 šaukštai: kad tešla nebūtų kieta, nes blynelius reikia formuoti šaukštu)
Kaip gaminti

1. Išvirkite manų košę, kiaušinį suplakite su cukrumi. Kai košė pravės, sudėkite į ją likusius produktus ir gerai išmaišykite.

2. Skardą patepkite aliejumi, formuokite blynelius ir kepkite orkaitėje, kol pagels. Valgykite su uogomis.

Recepto autorė Jolanta Sutkuvienė

Suskleisti
Manų kruopų blynai, kepti orkaitėje
Receptas: Manų kruopų blynai, kepti orkaitėje
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 29
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Manai: 75.00 g (su vanile sumaišytos manų kruopos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 40.00 g
Razinos: 50.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užvirkite pieną, supilkite manus ir nuolat maišant ant silpnos ugnies virkite apie 5 min., pagardinkite druska.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite pravėsusią manų košę, miltus, razinas ir išmaišykite.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, suformuokite blynelius ir kepkite 225 °C orkaitėje apie 30 min. Rekomenduoju su ledais, jei neskauda gerklyčių :) Skanaus!

Recepto autorė Ugnė Aldakauskaitė

Suskleisti
Manų košės blyneliai
Receptas: Manų košės blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Manai: 200.00 g
Kefyras: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis (nebūtinai))
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite.

2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį berkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių.

Suskleisti
Dietinė manų košė
Receptas: Dietinė manų košė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 st.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Manai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį supilkite obuolio gabalėlius (odelę nulupkite).

2. Virkite kelias minutes, supilkite manų kruopas. Maišydama pavirkite dar kelias minutes ir palikite apie 10 min. uždengtame puode.

Pagardinkite cinamonu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Manų apkepas
Receptas: Manų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 40
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Cukrus: 70.00 g
Sviestas: 80.00 g
Manai: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Medus: 70.00 g
Mandarinai: 1.00 vnt. (didelė skardinė (arba dvi mažos) konservuotų mandarinų be odelių)
Mėtos: 5.00 g (kelios šakelės žalumynų, mėtų arba pipirinių daigų, papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.

2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad košė išbrinktų.

3. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu, užberkite šiek tiek cukraus.

4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išplakite iki vientisos masės ir elektriniu plakikliu įplakite į manų košę.

5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada dideliu šaukštu labai atsargiai įmaišykite į manų košę. Truputį manų košės krėskite į skardą, tada dėkite sluoksnį gerai nuvarvintų mandarinų, vėl krėskite košės.

6. Apkepą kepkite apie 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Manų kruopų apkepas su rikota
Receptas: Manų kruopų apkepas su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Vanduo: 500.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Manai: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Rikotos sūris: 350.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Likeris: 2.00 valg. š. („Limoncello“ citrininio likerio)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
  2. Išimkite citrinos žievelę.
  3. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
  4. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  5. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
  6. Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
  7. Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
  9. Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Manų kruopų pyragas
Receptas: Citrininis manų kruopų pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 33
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 400.00 g (100 g tešlai ir 300 g sirupui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiškas)
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos sultys ir ½ citrinos tarkuota žievelė tešlai ir 1 citrinos sultys sirupui)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Manai: 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 375.00 ml (sirupui)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE SIRUPĄ:

  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite vandenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs.
  2. Išspauskite citrinų sultis ir virkite dar kelias minutes.
  3. Tuomet išjunkite ugnį. Visiškai atvėsinkite.

PARUOŠKITE PYRAGĄ:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Sudėkite jogurtą, supilkite aliejų ir sumaišykite. Supilkite citrinos sultis, suberkite nutarkuotas žieveles ir dar kartą viską išplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Suberkite mišinį į kiaušinių plakinį ir lengvai išmaišykite.
  4. Kepimo popieriumi ištieskite ar aliejumi ištepkite 20 x 30 cm dydžio kepimo indą. Supilkite į jį paruoštą pyrago tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyrago paviršius gražiai pagels ir bus iškepęs.
  5. Iškepusį pyragą užpilkite anksčiau paruoštu ir visiškai atvėsintu sirupu. Pyragą laikykite šaldytuve, kol šis sugers visą sirupą. Tuomet supjaustykite gabalėliais ir tiekite. Skanaus!

Idėja: honeyandbutter.com

Suskleisti
Indiška manų kruopų chalva
Receptas: Indiška manų kruopų chalva
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Manai: 200.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 120.00 g (ghi sviesto (tiks ir paprastas))
Razinos: 50.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami.
  2. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu, kad jis nepradėtų svilti, tad lydykite ant labai lėtos ugnies.
  4. Į ištirpusį sviestą suberkite manų kruopas. Gerai jas išmaišykite, kad susigertų visas sviestas.
  5. Manų kruopas nuolat maišydami skrudinkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol taps karamelinio atspalvio.
  6. Kai manų kruopos pradės pamažu skrusti, suberkite šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus ir toliau maišydami skrudinkite. Galiausiai prieš baigdami skrudinti, pagardinkite kardamonu ir cinamonu ir dar aktyviai maišydami truputį paskrudinkite.
  7. Nukaiskite keptuvę su manų kruopomis ir pamažu, nuolat maišydami supilkite cukraus sirupą su razinomis.
  8. Tada vėl statykite keptuvę ant labai lėtos ugnies ir kelias minutes pakaitinkite.
  9. Kai manų kruopos sugers sirupą ir jų masė taps panaši į pudingo, keptuvę nukaiskite.
  10. Keptuvę uždenkite dangčiu ir apie 5 minutes leiskite manų kruopų chalvai pastovėti.
  11. Ši chalva skaniausia šilta. Galite ją pagardinti grietinėle.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais