„Vilkmergės“ ambasadorius rekomenduoja: gaivus, sultingas ir švelniai aštrus „Drama Burger“ mėsainis

Naujų receptų idėjos gali gimti pačiu netikėčiausiu momentu – įsitikinęs „Drama Burger“ restorano šefas Paulius. „Įkvėpimo semiuosi iš visur, stebiu pasaulio maisto tendencijas, stengiuosi kuriamus patiekalus pritaikyti prie sezono, atsižvelgiu net į orą. Karštomis dienomis klientai linkę ragauti gaivesnius mėsainius, žiemą – kiek riebesnius“ – dalinasi Paulius.
Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
Normandiškas „Drama burger“ mėsainis / „Drama burger“ nuotr.

Nors barai ir restoranai jau kuri laiką yra užvėrę duris – darbas „Drama Burger“ restoranuose nesustoja – maisto užsakymai į namus labai išpopuliarėjo, o šefai nenustoja stebinti naujais gurmaniškais mėsainiais.

„Drama burger“ nuotr./„Drama Burger“ restorano šefas Paulius
„Drama burger“ nuotr./„Drama Burger“ restorano šefas Paulius

„Vilkmergės“ ambasadoriaus Lauryno prašymu, šefas Paulius pasidalino šio mėnesio normandiškojo mėsainio su kalakutiena ir abrikosų čatniu receptu, kurį galite pamėginti paruošti savo namų virtuvėje patys arba Vilniuje užsisakyti į namus.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Normadiškajam mėsainiui pagaminti jums reikės:

  • „brioche“ bandelės;
  • kalakutienos maltinuko (apie 120 g);
  • kamambero sūrio;
  • abrikosų čatnio arba abrikosų džemo;
  • „chipotle“ majonezo;
  • bazilikų aliejaus;
  • saujelės žirnių daigų.

Šefas rekomenduoja kalakutieną išmarinuoti bazilikų aliejuje apie dvi valandas prieš kepimą, kad mėsa įgautų gaivaus baziliko aromato ir suminkštėtų.

Na, o gaminimą pradedame nuo kalakutienos maltinuko kepimo grilyje. Namuose mėsą galite kepti keptuvėje arba orkaitėje. Mėsą kepame, kol pilnai iškeps ir įgaus auksinį atspalvį. Apvertę kalakutienos maltinuką, uždedame kamambero sūrį, kad jis sušiltų ir suminkštėtų.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Kol mėsa kepa – horizontaliai perpjaukite "brioche" bandelę ir lengvai ją paskrudinkite orkaitėje arba grilyje.

Mėsai iškepus ir bandelei paskrudus – pradedame sluoksniuoti mėsainį.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Apatinę mėsainio bandelę sutepame „chipotle“ majonezu, kuris mėsainiui suteiks malonaus pikantiškumo.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Dedame iškeptą kalakutienos maltinuką su kamambero sūriu ant apatinės bandelės. Ant sūrio uždėkite abrikosų čatnio arba abrikosų džemo, pagardinto kajeno pipirais.

Norėdami mėsainį padaryti gaivesnį – pagardinkite saujele žirnių daigų, apšlakstykite bazilikų aliejumi ir mėgaukitės.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Normandiškas „Drama Burger“ mėsainis – itin gaivus, švelniai aštrus būtent dėl ypatingų priedų – "chipotle" majonezo ir abrikosų čatnio. Todėl šefas rekomenduoja jį derinti su lengvu ir gaivinančiu „Vilkmergės“ Premium nealkoholiniu alumi, kuris padės dar ryškiau atskleisti gurmaniškų skonių paletę.

„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis
„Drama burger“ nuotr./Normandiškas „Drama burger“ mėsainis

Už naujus gurmaniškus atradimus!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis