Nors barai ir restoranai jau kuri laiką yra užvėrę duris – darbas „Drama Burger“ restoranuose nesustoja – maisto užsakymai į namus labai išpopuliarėjo, o šefai nenustoja stebinti naujais gurmaniškais mėsainiais.
„Vilkmergės“ ambasadoriaus Lauryno prašymu, šefas Paulius pasidalino šio mėnesio normandiškojo mėsainio su kalakutiena ir abrikosų čatniu receptu, kurį galite pamėginti paruošti savo namų virtuvėje patys arba Vilniuje užsisakyti į namus.
Normadiškajam mėsainiui pagaminti jums reikės:
- „brioche“ bandelės;
- kalakutienos maltinuko (apie 120 g);
- kamambero sūrio;
- abrikosų čatnio arba abrikosų džemo;
- „chipotle“ majonezo;
- bazilikų aliejaus;
- saujelės žirnių daigų.
Šefas rekomenduoja kalakutieną išmarinuoti bazilikų aliejuje apie dvi valandas prieš kepimą, kad mėsa įgautų gaivaus baziliko aromato ir suminkštėtų.
Na, o gaminimą pradedame nuo kalakutienos maltinuko kepimo grilyje. Namuose mėsą galite kepti keptuvėje arba orkaitėje. Mėsą kepame, kol pilnai iškeps ir įgaus auksinį atspalvį. Apvertę kalakutienos maltinuką, uždedame kamambero sūrį, kad jis sušiltų ir suminkštėtų.
Kol mėsa kepa – horizontaliai perpjaukite "brioche" bandelę ir lengvai ją paskrudinkite orkaitėje arba grilyje.
Mėsai iškepus ir bandelei paskrudus – pradedame sluoksniuoti mėsainį.
Apatinę mėsainio bandelę sutepame „chipotle“ majonezu, kuris mėsainiui suteiks malonaus pikantiškumo.
Dedame iškeptą kalakutienos maltinuką su kamambero sūriu ant apatinės bandelės. Ant sūrio uždėkite abrikosų čatnio arba abrikosų džemo, pagardinto kajeno pipirais.
Norėdami mėsainį padaryti gaivesnį – pagardinkite saujele žirnių daigų, apšlakstykite bazilikų aliejumi ir mėgaukitės.
Normandiškas „Drama Burger“ mėsainis – itin gaivus, švelniai aštrus būtent dėl ypatingų priedų – "chipotle" majonezo ir abrikosų čatnio. Todėl šefas rekomenduoja jį derinti su lengvu ir gaivinančiu „Vilkmergės“ Premium nealkoholiniu alumi, kuris padės dar ryškiau atskleisti gurmaniškų skonių paletę.
Už naujus gurmaniškus atradimus!
Skanaus!