Iš viso šiemet „Vilnius Gastro 2017“ renginyje dalyvauja 21 restoranas. Netrukus jų virtuvių šefai atskleis, kokiais patiekalais ruošiasi nustebinti lankytojus. Renginio sumanytoja, organizacijos „Sustainable Vilnius“ vadovė Jennifer Avci sako, kad šis kulinarinis renginys yra puiki galimybė susipažinti su restoranais, jų aplinka ir, žinoma, pasimėgauti maistu.
„Kiek kartų būna taip, kad einate pro restoraną, lyg ir norėtųsi užsukti, bet trūksta laiko arba nesiryžtate, nes nežinote ko tikėtis. „Vilnius Gastro“ yra puiki proga užsukti net į septynis skirtingus restoranus, apsidairyti, įvertinti aplinką, susipažinti su virtuvių šefais ir paskanauti jų paruoštų patiekalų. Į šį nuotykį labai rekomenduoju leistis su artimaisiais ar smagia draugų komapanija“, – pataria J.Avci.
„Vilnius Gastro 2017“ tikslas yra ne tik supažindinti lankytojus su skirtingais restoranais, bet ir skleisti ekologijos, socialinio atsakingumo idėjas. Restoranai maisto gamybai raginami naudoti vietinius produktus, o dalyviai iš vienos vietos į kitą keliauti pėsčiomis. Kaip ir pernai visi, nusipirkę bilietus, prisidės prie Maltos ordino, kuris teikia pagalbą vargstantiems, socialinių iniciatyvų.
Svarbi naujovė – šiemet renginyje bus maksimaliai atsisakyta popieriaus. „Vilnius gastro 2017“ dalyviai naudosis mobilia programėle, kurioje bus suprogramuoti specialūs kodai. Restoranuose jie bus skenuojami, o lankytojai turės unikalią galimybę čia pat įvertinti restoraną – jo aplinką bei patiektą maistą. Tie, kurie išmaniųjų telefonų neturi, bilietus galės atsispausdinti.
Kulinarinės kelionės pasirinktu maršrutu tęsis nuo 16 iki 23 valandos. Kokia tvarka lankyti restoranus ir kiek juose užtrukti spręs patys dalyviai.
Mobilioje programėlėje bus galima rasti ir pasirinkto maršruto žemėlapį. Jis padės nepasiklysti klaidžiojant Vilniaus gatvėmis ir ieškant restoranų. Kulinarinės kelionės pasirinktu maršrutu tęsis nuo 16 iki 23 valandos. Kokia tvarka lankyti restoranus ir kiek juose užtrukti spręs patys dalyviai. Kiekviename maršrute bus ir po barą, kurio šeimininkai pavaišins gėrimu.
„Kulinariją šiemet deriname su technologijomis. Dalyviai galės gyvai, esamuoju laiku įvertinti restoranus, o po renginio, tiesiai į savo mobiliuosius telefonus gauti grįžtamąjį ryšį. Kiekvienas, kuris naudosis elektroniniais bilietais ir vertinimo sistema, galės matyti, kurie restoranai „Vilnius gastro“ dalyvių buvo įvertinti geriausiai“, – pasakoja renginio sumanytoja.
J.Avci atkreipia dėmesį, kad restoranai vaišins iš anksto numatytais patiekalais – gėrimai prie maisto ar kiti meniu pasirinkimai į bilieto kainą nėra įskaičiuoti.
Norintys dalyvauti kulinariniame safaryje turėtų įsigyti bilietus renginio svetainėje, artėjant renginio dienai jie brangs.