Renginys šiais metais vyks balandžio 24 ir 25 dienomis, o jo dalyviams 12 restoranų ir barų ruošia savo prisistatymo patiekalus ir itin svarbią – maisto atliekų mažinimo – žinutę.
„Kaip skelbia renginio pavadinimas, pagrindinis mūsų tikslas šiemet – žengti dar didesnį žingsnį tvarumo link: skatiname organiškų ir vietinių produktų naudojimą gaminant maistą, visiškai atsisakyti plastikinių šiaudelių, kartu stengiantis išvengti švaistymo ir didelės taršos“ – teigia tvarių gastronomijos renginių organizavimo įmonės „Sustainable Gastro“ vadovė iš Švedijos Jennifer Avci.
Šiemet restoranai ir barai, dalyvaujantys „Vilnius Gastro Zero“, priima iššūkį sukurti specialius patiekalus bei gėrimus iš augalinės kilmės produktų ir patiekalams gaminti panaudoti produktus, kurie vis dar yra kokybiški ir saugūs, bet neturi ar jau yra praradę patrauklią išvaizdą: „pavargusius“, ne tokius gražius, dėmėtus ar kreivus vaisius, uogas ir daržoves.
Šefai žada būti itin išradingi ir į gastronominę kvapų, skonių ir pojūčių patirtį pakviesti ne tik gerai praleisti laiko, bet ir savo pavyzdžiu įkvėpti visus lankytojus drąsiai taikyti panašų kūrybingo ir tvaraus mąstymo principą ir savo namuose.
Su vienu bilietu, registruotu išmaniuoju telefonu, galima bus aplankyti iki 6 restoranų, esančių pasirinktame maršrute.
Šių metų renginys ypatingas tuo, jog vyks net dvi dienas, kurių metu bus galima rinktis 3 gastro kelius – mėlyną, geltoną arba žalią. Su vienu bilietu, registruotu išmaniuoju telefonu, galima bus aplankyti iki 6 restoranų, esančių pasirinktame maršrute.
Šiemet „Vilnius Gastro Zero“ dalyviai, pasirinkę Mėlynąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į restoranus „Korean Taste“, „Le Travi“, „Nomads“, „Šventaragio sodas“ bei „Uncle Sam’s“.
Nusprendusiems rinktis Žaliąjį maršrutą, duris atvers ir specialius patiekalus tieks „Georgian House“, „Rieke Bistro“, „Stebuklai“, „Trinity Bar“ bei „White Rice GAO“, o geltonajame maršrute prie jau minėtų vietų prisijungs „Mano Guru“.
Tai – jau ketvirtus metus sostinėje vykstantis „Vilnius Gastro“ renginys. Įspūdžių, skonių ir patirčių jame netrūks. Daugiau informacijos rasite ČIA