„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Virta česnakinė kiaulienos šoninė iš „Aurimėlio virtuvės“

Tai labai ūkiškas, paprastas, tačiau itin skanus maistas. Puikiai tinka tiek šiltas, tiek ir šaltas, pavyzdžiui, kaip užkandis ar tiesiog dėti ant sumuštinio. O pakepinus ir su šia šonine paruošus kiaušinienę, išeina kai kas nepakartojamo!
Virta česnakinė kiaulienos šoninė
Virta česnakinė kiaulienos šoninė / Tinklaraštininko nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kg kiaulienos šoninės be kaulo;
  • 1 valg. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • pipirų žirnelių;
  • keli lauro lapai;
  • morka;
  • svogūnas;
  • 1 galvutė česnako.

Gaminimas:

1. Kiaulienos šoninę gerai įtriname druska, pipirais, smulkintais lauro lapeliais ir smulkintu česnaku. Paliekame 2–3 paras marinuotis.

2. Imame puodą, į jį dedame šoninę, pilame vandens. Beriame druskos, pipirų žirnelių, dedame lauro lapelių, morką, svogūną ir dedame virti. Po užvirimo verdame 2 val. ant silpnos ugnies.

3. Išvirusią šoninę atvėsiname ir truputį paslegiame. Kai mėsa bus atvėsusi, ją įtriname česnako mišiniu, kuriam paruošti reikės kelių skiltelių česnako, trupučio druskos ir pipirų. Viską gerai sutriname iki vientisos masės ir įtriname šoninę. Pjaustome ir skanaujame!

Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs