Tobuliausia, jei pavyktų palaikyti per naktį šaldytuve.
Išsimarinavusi kiauliena atsidėkos su kaupu: bus gardi ir karšta, ir šalta.
Sultingumo nepraras nė pravėsusi. Būtina išmėginti per šias Velykas.
Ko kių ingredientų reikės:
-
NOFOS kiaulienos sprandinės
-
1arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
1arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
1arbat. š. druskos
-
kelių šakelių rozmarino (marinarui)
-
1 valg. š. čiobrelių (marinatui)
-
3 valg.š. aliejaus (marinatui)
-
3 valg.š. sojų padažo (marinarui)
-
4 skiltelės česnakų (marinatui)
-
1 vnt. citrinos (sulčių reikės marinatui)
-
1 valg. š.grūdėtų garstyčių (marinatui)
-
3 valg.š. vynuogių kauliukų aliejaus
-
1 pakuotės šaldytų žirnelių
Kaip pagaminti
1. Paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, supjaustytomis rozmarinų šakelėmis, sojų padažu ir nurodytais prieskoniais.
2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtinkite druska ir pipirais, dėkite į sandarią rankovę, užpilkite marinatu ir vis pavartydama marinuokite apie parą.
3. Iš marinato ištrauktą mėsą trumpai, bet ant didelės ugnies pakepinkite keptuvėje – užsitrauks mėsos poros ir kepant neišbėgs sultys, tada dėkite į karščiui atsparią riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Žirnelius atšildykite, trumpai pakaitinkite virš garų ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis bei prieskoniais.
5. Kepsnį tiekite supjausčiusi gabalėliais su mėgstamu padažu ar troškintomis daržovėmis.
Pagaminsite panašiai per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Dėkojame Evelinai E. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!