Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virta kiauliena su rozmarino šakele pakviesta į Velykų puotą nepadarys gėdos niekam

„Šis receptas tiks išrankam, senam ir mažam per Šv. Velykas į svečius užsukusiam. Reikliausia recepto vieta – marinatas. Jam būtų gerai numatyti laiko“, – rašo 15min skaitytoja Evelina, pasidalinusi savo receptu.
Virta kiauliena su šventiniu marinatu tiks ir mažam, ir senam
Virta kiauliena su šventiniu marinatu tiks ir mažam, ir senam / Asmeninio arch.nuotr.

Tobuliausia, jei pavyktų palaikyti per naktį šaldytuve.

Išsimarinavusi kiauliena atsidėkos su kaupu: bus gardi ir karšta, ir šalta.

Sultingumo nepraras nė pravėsusi. Būtina išmėginti per šias Velykas.

Asmeninio arch. nuotr./Kiaulienos sprandinė paprastas, bet ne prastas pasirinkimas Velykų stalui.
Asmeninio arch. nuotr./Kiaulienos sprandinė paprastas, bet ne prastas pasirinkimas Velykų stalui.

Ko kių ingredientų reikės:

  • NOFOS kiaulienos sprandinės

  • 1arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • 1arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • 1arbat. š. druskos

  • kelių šakelių rozmarino (marinarui)

  • 1 valg. š. čiobrelių (marinatui)

  • 3 valg.š. aliejaus (marinatui)

  • 3 valg.š. sojų padažo (marinarui)

  • 4 skiltelės česnakų (marinatui)

  • 1 vnt. citrinos (sulčių reikės marinatui)

  • 1 valg. š.grūdėtų garstyčių (marinatui)

  • 3 valg.š. vynuogių kauliukų aliejaus

  • 1 pakuotės šaldytų žirnelių

    Kaip pagaminti

1. Paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, supjaustytomis rozmarinų šakelėmis, sojų padažu ir nurodytais prieskoniais.

2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtinkite druska ir pipirais, dėkite į sandarią rankovę, užpilkite marinatu ir vis pavartydama marinuokite apie parą.

3. Iš marinato ištrauktą mėsą trumpai, bet ant didelės ugnies pakepinkite keptuvėje – užsitrauks mėsos poros ir kepant neišbėgs sultys, tada dėkite į karščiui atsparią riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Asmeninio arch. nuotr./KIaulienos sprandinė - vienas populiariausių pasirinkimų Velykų stalui.
Asmeninio arch. nuotr./KIaulienos sprandinė - vienas populiariausių pasirinkimų Velykų stalui.

4. Žirnelius atšildykite, trumpai pakaitinkite virš garų ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis bei prieskoniais.

5. Kepsnį tiekite supjausčiusi gabalėliais su mėgstamu padažu ar troškintomis daržovėmis.

Pagaminsite panašiai per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Dėkojame Evelinai E. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?