- Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus).
- Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumažinkite ugnį, kaitinkite 3 minutes arba kol suvys salotų lapai.
- Įmaišykite koldūnus ir vandenį. Virkite 1 minutę arba kol viskas sušils. Pabarstykite sūriu.
1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą.
2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebusi, sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.
4. Sudėkite trintus česnakus, varškę, suberkite tarkuotą parmezaną, muskatus, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.
5. Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, tada iš jo nedidele stiklinaite išpjaukite apskritimus.
6. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro, kraštus užlenkite į vidurį ir gerai užspauskite.
7. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį (nepamirškite įpilti šaukštą aliejaus) ir virkite apie 5 minutes.
8. Tiekite apšlakstytus lydytu sviestu.
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.
2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.
4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.
1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
2. Natūralaus pluošto siūlais surištus nuplautus smidrus įstatykite į gilų puodą. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržovių kotelius. Statykite puodą ant stiprios ugnies, uždenkite ir luktelėkite, kol vanduo užvirs. Ugnį sumažinkite ir virkite daržoves apie 5 minutes. Išgriebkite, palikite atvėsti, paskui susmulkinkite (porą kotelių supjaustykite stambiais gabalais).
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Kai pravės, sudėkite smulkintą ožkų sūrį, smulkintus smidrus, kiaušinio baltymą, suberkite čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
4. Iš tešlos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. Ant vieno, palikdami kelių centimetrų tarpus, po šaukštelį išdėliokite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu. Aplink įdaro kauburėlius tešlą sulipinkite pirštais, tada išpjaustykite kvadratėlius. Kiekvieno kraštelius papildomai susukite pirštais.
5. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5–7 minutes. Tiekite su grietine, apibarstytus likusiais smulkintais smidrais.
1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti.
2. Rikotą sudėkite į dubenį, suberkite tarkuotą parmezaną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir viską gerai ištrinkite šaukštu.
3. Iš tešlos iškočiokite du vienodo dydžio plonus lakštus. Ant vieno šaukšteliu kelių centimetrų atstumu išdėliokite sūrių įdarą. Užklokite kitu tešlos lakštu, tarpus tarp įdaro kauburėlių suspauskite pirštais, tada išpjaukite kvadratėlius ar stačiakampius. Kraštelius užlankstykite pirštais. Gautus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 7 minutes.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus česnakus su aitriąja paprika. Sudėkite iš sulčių išgriebtus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Likus porai minučių iki troškinimo pabaigos, įmaišykite smulkintus bazilikus. 5. Virtinius tiekite aplietus pomidorų padažu ir apibarstytus tarkuotu parmezanu.
1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir suminkykite vientisą masę.
2. Nuvalytus pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose su smulkintais svogūnais.
3. Iš bulvių masės aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštą kepintų pievagrybių, tada suvoliokite rutulius.
4. Dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite apie 5 minutes.
5. Tiekite aplietus sultiniu, kuriame virė, apibarstytus sezamais, su šviežiais pomidorais. Jei mėgstate aštriai, pagardinkite aitriąja papriką.
- Giliame inde sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
- Brokolinius kopūstus virkite 4 minutes. Paskui kruopščiai nupilkite vandenį, išgarinkite skysčio likučius.
- Nusausintus brokolinius kopūstus sutrinkite iki košės tirštumo. Gardinkite masę paruoštais prieskoniais: druska, malta aitriąja paprika, džiovintais bazilikais. Gerai viską išmaišykite.
- Formuokite koldūnus: tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus, dėkite įdaro ir kruopščiai užspauskite kraštus.
- Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
- Jiems iškilus į paviršių, virkite apie 10 minučių.
Receptą atsiuntė Gintarė
- Serbentus nuskabykite nuo šakelių ir perrinkite.
- Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu.
- Uogas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
- Miltus suberkite ant miltuotos lentos, suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite ir užminkykite tešlą.
- Kai ji pasidarys vientisa, supilkite aliejų ir dar paminkykite.
- Tešlą plonai iškočiokite, norimo dydžio stiklinaite ar puodeliu išspauskite skrituliukus, į kiekvieną dėkite po šaukštą uogų įdaro, kraštelius kruopščiai užspauskite, virtinukus meskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 2–3 min., kol iškils į paviršių.
- Skanu tiekti su vaisių jogurtu arba plakta grietinėle.
1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų).
2. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu. Po žiupsnelį gautos masės įberkite į kiekvieną slyvos puselę, tada po dvi jas suspauskite.
3. Aliejumi pateptomis rankomis imkite po gumulėlį bulvių masės, suvoliokite rutulį, pirštais iš jo delne suformuokite ploną paplotėlį. Į vidurį dėkite įdarytą slyvą, paplotėlio kraštus lenkite į vidų ir vėl suvoliokite rutulį. Taip gaminkite virtinukus iš visų paruoštų produktų. Virkite pasūdytame vandenyje apie 5 minutes.
4. Sausainius sutrupinkite, sudėkite į polietileno maišelį ir mediniu grūstuvu smulkiai sutrinkite. Suberkite į dubenį, supilkite lydytą sviestą, suberkite miltelinį cukrų ir pirštais suformuokite lipnius trupinius.Virtinius apibarstykite saldžiais trupiniais.
1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, kad „subręstų“, ir tik tada kočiokite.
2. Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaukite sėklalizdžius.
3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po obuolio skiltelę ir gerai užspaudykite kraštelius.
4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 2 minutes ir išgriebkite. Nuvarvinę sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparų indą.
5. Užpilui grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Supilkite ant virtinių ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.
- Abrikosus nuplaukite, įpjaukite, kad galėtumėte išimti kauliuką ir įberkite cinamono.
- Varškę ir maskarponę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, druska, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Iš jos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos įdarykite abrikosais ir iškepkite karštoje orkaitėje be riebalų.
- Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis bei duonos trupiniais.
- Virtinukus apšlakstykite medumi, apvoliokite pyrago trupiniuose ir patiekite.