Virtinukai su pievagrybių padažu
Virtinukams reikės:
- 1 kg bulvių,
- 1,5 stiklinės miltų,
- ¼ stiklinės tarkuoto kietojo sūrio,
- 2 kiaušinių,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- saujos šviežių bazilikų,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 arb. š aliejaus kepimui.
Padažui reikės:
- 4 valg. š. sviesto,
- 450 g pievagrybių,
- ¼ stiklinės baltojo sausojo vyno,
- 2 česnako skiltelių,
- ½ arb. š. druskos,
- ¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- 2 stiklinių „Piemenėlio“ grietinėlės,
- ½ stiklinės tarkuoto kietojo sūrio,
- 4 stiklinių šviežių mažų špinatų lapelių.
Gaminimas:
Bulves nuplaukite ir nulupkite. Dėkite į puodą su šaltu pasūdytu vandeniu ir išvirkite. Išvirusias gerai sugrūskite ir padėkite atšalti.
Česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukšteliu aliejaus, kol gražiai pagels.
Į atšalusias bulves sudėkite kepintą česnaką, kiaušinius, miltus, tarkuotą kietąjį sūrį, smulkintą baziliką, druską bei pipirus. Gerai išminkykite. Imkite po saują tešlos ir suvoliokite maždaug 2 centimetrų skersmens dešrą. Supjaustykite ją maždaug 3 cm gabaliukais.
Užkaiskite puodą vandens. Kiekvieną tešlos gabaliuką perbraukite per vidinę bulvinės trintuvės pusę, kad gautųsi raštas. Taip papuoštus virtinukus meskite į verdantį vandenį ir virkite maždaug 3-5 minutes.
Kol virtinukai verda, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Supilkite baltąjį vyną ir pakaitinkite dar minutę. Suberkite smulkintą česnaką ir supilkite grietinėlę. Galiausiai suberkite špinatų lapelius. Išmaišykite ir pakaitinkite minutę.
Išvirusius virtinukus suberkite į padažą, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir pakaitinkite kelias minutes. Patiekite apibarstę tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!