Jums reikės:
Tešlai:
400 g miltų (geriau vienos rūšies),
3 kiaušinių,
šaukštelio druskos,
50 ml vandens,
30 ml aliejaus,
žiupsnelio šafranų,
miltų pabarstyti.
Įdarui:
šaukšto sviesto,
600 g špinatų,
250 g rikotos,
50 g parmezano,
2 šaukštų kedrinių pinijų,
žiupsnelio druskos.
Padažui:
2 mažų skardinių konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto džiovintų bazilikų,
cukraus.
Kaip gaminti:
1. Šafranus užmerkite vandenyje mažiausiai valandai, nukoškite. Kiaušinius paplakite su šafraniniu vandeniu, druska ir aliejumi, supilkite į persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui.
2. Špinatus patroškinkite svieste, įberkite druskos. Palikite, kad atvėstų. Sumaišykite su rikota, tarkuotu parmezanu ir riešutais.
3. Tešlą iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite virtinius. Virkite pasūdytame vandenyje 4–5 minutes. Patiekite su pomidorų padažu.
4. Prikaistuvyje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Trumpai patroškinkite.
5. Kartu su sultimis suverskite pomidorus. Įberkite žiupsnelį cukraus ir bazilikų. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite padažą 10–15 minučių, kol sutirštės. Karštą padažą pertrinkite per sietelį.