Jums reikės:
- 8 bulvių, vidutinio dydžio;
- 200 g varškės;
- 150 ml aliejaus kepimui arba pagal poreikį;
- 100 g džiūvėsėlių arba pagal poreikį, apvoliojimui;
- 2 šaukštų krakmolo;
- 2 kiaušinių, 1 tešlai ir 1 spurgoms apvolioti;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- druskos, malto muskato, pagal skonį.
Gaminimas:
- Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
- Į bulvių masę sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagardinkite druska ir muskatu.
- Nedideliame puode įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
- Išplakite kiaušinį.
- Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir sudėkite į verdantį aliejų, kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus.
- Iškepusias spurgas iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
Skanaus!
Daugiau receptų rasite derlingas.lt.