Virtų bulvių spurgos su varške

Šios spurgos puikus pasirinkimas užkandžiui ar garnyrui prie mėsos ar žuvies patiekalų. Labai gardžios ir lengvai pagaminamos.
Bulvinės spurgytės
Bulvinės spurgytės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 8 bulvių, vidutinio dydžio;
  • 200 g varškės;
  • 150 ml aliejaus kepimui arba pagal poreikį;
  • 100 g džiūvėsėlių arba pagal poreikį, apvoliojimui;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 2 kiaušinių, 1 tešlai ir 1 spurgoms apvolioti;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • druskos, malto muskato, pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagardinkite druska ir muskatu.
  3. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Išplakite kiaušinį.
  5. Drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir sudėkite į verdantį aliejų, kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus.
  6. Iškepusias spurgas iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.

Skanaus!

Daugiau receptų rasite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis