Virtuvės abėcėlė: panašios ir skirtingos pupelės. 12 receptų

Apkepui – sviestinės, prie kukurūzų traškučių – juodosios, prie alaus – pupos... Pupelės visuose pasaulio kampeliuose panašios, skiriasi tik spalvos, dydžiai ir žmonių valgymo įpročiai. Vis dėlto – kuriam patiekalui kurios labiausiai tinka?
Pupelės
Pupelės / Vida Press nuotr.

Baltosios pupelės

Mums geriausiai pažįstamos nedidelės baltos spalvos pupelės. Minkštos, šiek tiek grūdėtos tekstūros pupelės tinka troškiniams, sriuboms ar sočioms salotoms, o sutrintos ir pagardintos prieskoniais gali tapti skaniu pagardu prie traškučių.

Per naktį mirkytas baltąsias pupeles rekomenduojama virti apie 1,5 val. santykiu 1:3. Vandenį, kuriame mirko pupelės reikia nupilti ir virti švariai užpiltame.

Juodosios pupelės

Populiari rūšis Lotynų Amerikoje. Aksominės tekstūros, švelnaus skonio juodosios pupelės idealiai tinka prie rūkytų produktų. Tarkime, kumpio, dešros ar rūkytos aitriosios paprikos. Dažnai sutinkamos kukurūzų traškučių, tortilijų ar kesadilijų kompanijoje.

Išmirkytas juodąsias pupeles patariama virti 1-1,5 val. santykiu 1:4.

Raudonosios pupelės

Ryškios pupelės minkštu kreminiu vidumi – populiariausias čili troškinio ingredientas, bet jas taip pat sėkmingai galima maišyti į vegetariškus troškinius, patiekti su ryžiais. Iš jų gaminamos salotos, trinama žalėsiais ir česnaku pagardinta piurė.

Beveik visose pupelėse yra toksinų, todėl jos nevalgomos žalios. Raudonose pupelėse nuodingų medžiagų skaičius didesnis, nei kitose rūšyse. Verdant jie žūva, bet patiekalų su nevirtomis raudonosiomis pupelėmis nepatariama gaminti žemesnėje, nei 80 laipsnių temperatūroje. Išmirkytas pupeles rekomenduojama virti apie 1 valandą, santykiu 1:3. Konservuotas raudonąsias pupeles saugu valgyti iškart.

Vida Press nuotr./Įvairių rūšių pupelės
Vida Press nuotr./Įvairių rūšių pupelės

Sviestinės (Limos) pupelės

Didelės minkštos, krakmolinga sviestą primenančios tekstūros pupelės labai tinka greitiems troškiniams, apkepams, vegetariškoms užtepėlėms, sočioms žieminėms sriuboms virti. Ispanijoje su šiomis pupelėmis gaminama garsioji Valencijos paelija.

Išmirkytas pupeles virkite apie 1 valandą. Santykiu 1:4.

Pupos

Pasakų ir senelių daržų augalas. Šviežias pupas galima virti su visomis ankštimis – pasūdytos jos gali virsti skaniu ir maistingu užkandžiu. Džiovintos virtos pupos ypač skanios su spirgučių padažu, gali būti patiekiamos kaip užkandis ar garnyras, tinka sriuboms ir salotoms. Peru, Tailande, Kinijoje populiarios skrudintos pupos, atstojančios traškučius ar riešutus. Lotynų Amerikoje jos valgomos džiovintos ir sūdytos.

Stora pupų odelė nesuminkštėja net išvirus, todėl paprastai ji nulupama. Kad procesas būtų lengvesnis, išvirtas pupas patariama perlieti šaltu vandeniu.

Džiovintas, per naktį išmirkytas pupas virkite 40-50 min. santykiu 1:3.

Vida Press nuotr./Avinžirniai
Vida Press nuotr./Avinžirniai

Avinžirniai (garbanzo pupelės)

Taip, avinžirniai vadinami pupelėmis. Azijoje, Viduržemio jūros regione augantys avinžirniai geriausiai žinomi kaip trintos košės – humuso pagrindas. Iš jų galima kepti kotletus, gaminti įdarus, virti sriubas, gaminti salotas, apskrudintus su pikantiškais prieskonius galima valgyti kaip užkandį prie gėrimų, o apkeptus su cukrumi ir cinamonu – kaip desertą.

Avinžirniai ypač gerai dera su kitomis daržovėmis: moliūgais, pomidorais, paprikomis, kukurūzais. Jiems paskaninti ypatingai tinka kuminas, aitriosios paprikos, kalendros.

Mirkytus avinžirnius rekomenduojama virti 1-1,5 val. santykiu 1:3.

JŪSŲ DĖMESIUI – PATIEKALŲ SU ĮVAIRIŲ RŪŠIŲ PUPELĖMIS RECEPTAI:

Sumuštiniai su pupelių aptepu
Receptas: Sumuštiniai su pupelių aptepu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (konservuotos)
Daržovių sultinys: 150.00 ml (tinka tirpus)
Pievagrybiai: 50.00 g
Duona: 4.00 riekės (grūdėtosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite sugrūstą vieną česnakų skiltelę, suberkite rozmarinus ir truputį pakepinkite.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, supilkite sultinį ir virkite 10 min. Sugrūskite bulvių košės grūstuvu ar sutrinkite elektriniu maišikliu. Pagardinkite pipirais.

3. Grybus kruopščiai nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su likusiu aliejumi ir citrinų sultimis.

4. Duonos riekes paskrudinkite skrudintuve, įtrinkite likusiu česnaku, aptepkite pupelių koše, ant viršaus uždėkite po kauburėlį grybų.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Keptos pupelės
Receptas: Keptos pupelės
18 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 76
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (sausų)
Svogūnai: 4.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 8.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti

1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 5 min. Išjunkite ugnį ir palikite porą valandų brinkti.

2. Jei dar liko vandens, nukoškite, įpilkite švaraus šalto, kad pupeles visiškai apsemtų, užvirinkite, uždenkite ir ant labai mažos ugnies šutinkite, kol suminkštės, bet nesubirs.

3. Išvirusias pupeles sumaišykite su visais kitais recepte nurodytais produktais, sukrėskite į negilią skardą ir kepkite 150 °C orkaitėje 2–3 val. (nelygu pupelių rūšis). Retkarčiais pamaišykite. Iškepę pupelės turi būti sausos.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Lobiani
Receptas: Lobiani – paplotėliai su pupelių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 450.00 g
Kalendros: 1.00 arbat. š. ((sėklos))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 4.00 st. ((kvietiniai))
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 0.60 st.
Sviestas: 10.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Kaip gaminti: 

  1. Nakčiai palikite pupeles mirkti vandenyje.
  2. Ištirpinkite sviestą, suplakite kiaušinius, supilkite grietinę. Viską sumaišykite su miltais. Iškočiokite tešlą į 15x18 cm. stačiakampį, pabarstykite ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių.
  3. Perlenkite tešlą per pusę, tada dar per pusę ir vėl iškočiokite į 15x18 cm. Vėl pabarstykite ketvirtadaliu šaukštelio kepimo miltelių. Šį procesą pakartokite dar du kartus. Tuomet įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje 6-8 valandoms.
  4. Kol tešla kyla, užpilkite pupeles švariu vandeniu ir virkite tol, kol jos suminkštės. Išvirus pupelėms, jas sutrinkite, sumaišykite su svogūnais, kalendromis, druska ir pipirais.
  5. Padalinkite pupelių mišinį į dvi dalis. Tešlai išaugus, ją taip pat padalinkite į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ant skardos į 10x18 cm. stačiakampį.
  6. Pusę jo padenkite viena pupelių mišinio dalimi ir perlenkite tešlą pusiau. Iš likusios tešlos ir pupelių mišinio padarykite dar vieną paplotėlį. Patepkite jį kiaušinio tryniu ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40 – 45 min.
Suskleisti
 Paprastosios pupelių   ir pomidorų salotos
Receptas: Paprastosios pupelių ir pomidorų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 360.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Pomidorai: 450.00 g (vyšniniai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pupeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais. Sukapokite krapus.

3. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pupelių salotos su grybais
Receptas: Pupelių salotos su grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 69
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 240.00 g (konservuotos)
Grybai: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kapoti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š. (arba graikiški riešutai, saulėgrąžų branduoliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį.

2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu.

3. Sudėkite svogūnus, nusunktas pupeles, kedrines pinijas, riešutus ar saulėgrąžas. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite žalumynais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

Suskleisti
Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Suskleisti
Daržovių sriuba su pupelėmis
Receptas: Daržovių sriuba su pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 40
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 200.00 g (konservuotos baltosios)
dešra "Chorizo" 300.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Porai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.

4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Barščiai su pupelėmis
Receptas: Barščiai su pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 kg (virtų)
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (galvučių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Pupelės: 500.00 g (virtų)
Aliejus: 200.00 ml
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Sultys: 1.00 l (pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirneliais)
Actas: 2.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, nuvalytas ir sutarkuotas morkas.
  2. Burokėlius stambiai sutarkuokite ar supjaustykite juostelėmis ir taip pat sumeskite į puodą. Supilkite pomidorų sultis, įmeskite laurų lapelius, pipirus, suberkite druską, cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie dešimt minučių.
  3. Suberkite pupeles, įpilkite acto, sudėkite grūstus česnakus ir dar virkite penkias–dešimt minučių. Gautą tyrę atšaldykite, vėl užvirkite, dar karštą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.

Šiuos konservus galite vartoti sriuboms virti arba kaip garnyrą.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole
Receptas: Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Itališki virtinukai: 250.00 g ((keturių sūrių))
Pupelės: 450.00 g ((baltos, konservuotos))
Pomidorai: 450.00 g ((pjaustyti, konservuoti))
Bazilikai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Raudonėliai: 0.50 arbat. š. ((džiovinti))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((raudonieji pipirai))
Špinatai: 6.00 sauja ((arba garbanotosios trūkažolės))
Vanduo: 50.00 ml
Sūris: 30.00 g ((„Asiago“))
Kaip gaminti
  1. Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus).
  2. Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumažinkite ugnį, kaitinkite 3 minutes arba kol suvys salotų lapai.
  3. Įmaišykite koldūnus ir vandenį. Virkite 1 minutę arba kol viskas sušils. Pabarstykite sūriu.
Suskleisti
Aštrusis maltos mėsos troškinys su pupelėmis
Receptas: Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 103
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g))
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 750.00 g (kiauliena ir jautiena)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (1-2)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 2.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 250.00 ml
Pupelės: 250.00 g (po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių)
Grietinė: 125.00 g
Sūris: 75.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Petražolės: 1.00 sauja
Tortilija: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrus daržovių ir pupelių troškinys
Receptas: Aštrus daržovių ir pupelių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse saldžiosios geltonos, raudonos ir žalios)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (konservuota arba žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pupelės: 800.00 g (indelis konservuotų baltų ir raudonų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis luptų konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Maltos mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.

2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 63
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis