Šie, itin paprasti, bet ne prasti mikrobangų krosnelės panaudojimo būdai padės jums išnaudoti dar daugiau šio prietaiso privalumų.
1. Paskrudinti riešutus
Žinoma, riešutus galima valgyti ir šviežius, bet skrudinti jie daug skanesni. Į lėkštę, kurią galima naudoti mikrobangų krosnelėje, vienu sluoksniu sudėkite riešutus (graikinius, lazdyno, anakardžių) ir paskrudinkite juos 1 min. Po to riešutus pamaišykite ir vėl skrudinkite 1 min. Procedūrą kartokite tol, kol riešutai pradės trūkinėti ir įgaus specifinį, skrudintų riešutų kvapą.
2. Suminkštinti ankštinius
Jeigu per naktį nespėjote pamirkyti pupelių, avinžirnių ar kitų ankštinių, ne bėda. Suminkštinti ankštines kultūras ir sutaupyti laiko jums padės mikrobangų krosnelė. Į indą, kurį galima naudoti mikrobangų krosnelėje, suberkite ankštinius ir užpilkite juos vandeniu (santykiu 1:3). Dėkite lėkštę į mikrobangų krosnelę ir įjunkite didžiausią galingumą. Po to, kai vanduo užvirs (tai užtrunka apie 15 min.), išjunkite mikrobangų krosnelę ir leiskite ankštiniams pastovėti (toje pačioje mikrobangų krosnelėje) dar 1 val. Po to ankštinius perliekite šaltu vandeniu ir viskas – jie tinkami gaminimui.
3. Supjaustyti svogūnus be ašarų
Prieš smulkindami svogūnus, 30 sek. pakaitinkite juos mikrobangų krosnelėje.
4. Suminkštinti duonos gaminius
Norėdami sukietėjusiems duonos gaminiams sugrąžinti minkštumą, įvyniokite gaminį į drėgną audeklo gabalėlį ir palaipsniui (apie 10 kartų po 10 sek.) pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
5. Suminkštinti kietą daržovių odą
Turbūt žinote, kaip sunku pašalinti kietą moliūgų, cukinijų ar šakniavaisių odą. Norėdami palengvinti sau darbą, 2–3 min. įdėkite daržovę į mikrobangų krosnelę (šildymo režimas). Tą patį galima padaryti ir su pomidorais: perpjaukite pomidorą per pusę, pjūvio vieta į apačią dėkite į lėkštę ir šildymo režimu pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 4–5 min. Po to pomidorus ištraukite ir leiskite atvėsti. Pamatysite, kaip lengvai nusiima pomidorų žievelė.
TAIP PAT SKAITYKITE: Patiekalai, kurių nederėtų šildyti mikrobangų krosnelėje
6. Ištirpinti susikristalizavusį medų
Medaus kristalizacija – natūralus ir geros kokybės požymis. Medaus kristalizacijos laikas priklauso ir nuo augalų, nuo kurių buvo suneštas nektaras, ir nuo medaus laikymo sąlygų. Vėsiose patalpose medus kristalizuojasi greičiau. Jeigu medus susikristalizavo taip stipriai, kad jį sudėtinga išimti iš stiklainio, dėkite visą stiklainį 30–40 sek. į mikrobangų krosnelę.
7. Sterilizuoti stiklainius
Į stiklainį be dangtelio įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite jį mikrobangų krosnelėje kol vanduo užvirs.
8. Pagaminti aromatinį aliejų
Alyvuogių ar bet koks kitas aliejus, sumaišytas su česnakais, lauro lapais, rozmarinais ar aitriaisiais pipirais, suteikia patiekalams visai naują skonį ir aromatą. Tiesa, tam, kad aliejus, sumaišytas su šiais prieskoniais, tinkamai įsigertų jų aromato, tenka laukti porą savaičių.
Norėdami greičiau pagaminti aromatingą aliejų, tiesiog sumaišykite jį su pasirinktais prieskoniais ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 30–40 sek.
9. Pagaminti tirštas kavos putas
Į nedidelį stiklainį iki pusės įpilkite pieno, užsukite dangtelį ir pakratykite apie 30 sek. (kol pienas pradės šiek tiek putoti). Po to dangtelį nuimkite ir dėkite stiklainį su pienu į mikrobangų krosnelę 30 sek. Galiausiai atsargiai supilkite putas į kavą.
10. Dezinfekuoti virtuvinius rankšluosčius ir kempines
Dėkite kempinę ar virtuvinį rankšluostį į mikrobangų krosnelę, įjunkite didžiausią galingumą ir pakaitinkite porą min. Teigiama, kad tokia procedūra panaikina net 99 proc. bakterijų.