„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Virtuvės gidas: 16 patarimų, kaip tinkamai laikyti kiaušinius ir pieno produktus

Tinkamas produktų laikymas turi įtaką ne tik jų kokybei, skoninėms savybėms, bet ir mūsų sveikatai.
Jogurto ir mėlynių pudingas
Jogurto ir mėlynių pudingas / Shutterstock nuotr.

1. Pieną ir jo produktus į pirkinių krepšį dėkite pačioje apsipirkimo pabaigoje.

2. Geriausia temperatūra pienui ir jo produktams – ne aukštesnė negu 5 °C.

3. Nelaikykite pieno šaldytuvo durelių lentynose: ten temperatūra visada aukštesnė. Be to, neigiamai veikia ir nuolatinis šaldytuvo durelių varstymas.

4. Jeigu praėjo savaitė po to, kai atidarėte pieno pakuotę, toks pienas yra netinkamas vartoti. Ir nesvarbu, kad galiojimas ant pakuotės dar yra geras.

5. Pirmenybę teikite pienui kartotinėse pakuotėse, o ne plastikiniuose ar polietileno maišeliuose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Produktai, kurių nebūtina laikyti šaldytuve

6. Visų rūšių kietieji sūriai, sandariai įvynioti į pergamentinį popierių, šaldytuve gali būti laikomi 3–4 savaites.

7. Lydytas sūris šaldytuve gali būti laikomas 3–4 savaites po pakuotės atidarymo.

8. Nėščios moterys, maži vaikai, pagyvenę ir žmonės su nusilpusiu imunitetu turėtų būti atsargūs su nepasterizuotais ir minkštaisiais sūriais. Atminkite: kuo minkštesnis sūris, tuo trumpesnis jo galiojimo laikas.

Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas
Fotolia nuotr./Graikiškas jogurtas

9. Tepamieji varškės sūreliai netūrėtų gulėti jūsų šaldytuve ilgiau negu 2 savaites.

10. Varškė ir rikotos sūris šaldytuve turėtų būti laikomi ne ilgiau negu savaitę.

11. Jogurtą turėtumėte suvartoti per 7–10 dienų nuo pirkimo dienos. Ir nesvarbu, kad galiojimas ant pakuotės dar yra geras.

12. Pirkdami kiaušinius, atidarykite pakuotę bei įsitikinkite, kad jie yra švarūs, neįtrūkę, nesudužę.

13. Kiaušinius reikėtų laikyti originalioje pakuotėje šalčiausioje šaldytuvo vietoje, o ne šaldytuvo durelėse.

14. Kiaušiniai jūsų šaldytuve netūrėtų būti laikomi ilgiau negu 3 savaitės. Kietai virti kiaušiniai šaldytuve gali būti laikomi savaitę.

„Shutterstock“ nuotr./Jausmingi kiaušiniai
„Shutterstock“ nuotr./Kiaušiniai

15. Prieš kepdami, virdami, dedami kiaušinius į tešlą, faršą ir pan., nuplaukite juos šiltu tekančiu vandeniu.

16. Norėdami patikrinti, ar kiaušinis yra tinkamas vartoti, padarykite paprastą eksperimentą: panardinkite kiaušinį į stiklinę su pasūdytu vandeniu. Šviežias kiaušinis nugrims į dugną, o senas iškils į paviršių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ruošiame kiaušinius: genialios gudrybės, kurios palengvins jūsų rytą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs