Ruginė duona
Ingredientai:
- 1 kg ruginių miltų;
- 40 g mielių;
- 650 ml vandens;
- 40 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- 3 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 valg. šaukšt. kmynų.
Gaminimas:
1. Išminkome tešlą ir paliekame 1 valandą šiltai, kad pakiltų.
2. Sudedame į kepimo formą ir kepame iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Česnakinė duona
Ingredientai:
- 1 kg ruginių miltų;
- 40 g mielių;
- 650 ml vandens;
- 40 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- 3 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 valg. šaukšt. kmynų;
- 4–5 skiltelės česnako.
Gaminimas:
1. Išminkome tešlą ir paliekame 1 valandą šiltai, kad pakiltų.
2. Sudedame į kepimo formą ir kepame iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Graikiška ūkininkų duona
Ingredientai:
- 400 g kvietinių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- 20 ml alyvuogių aliejaus;
- 250 g natūralaus (3,5 proc. riebumo) jogurto.
Gaminimas:
1. Į dubenį suberiame miltus, sumaišytus su mielėmis, druska ir cukrumi. Įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame jogurtą. Išminkome tešlą ir paliekame 50 min. pakilti.
2. Kepimo formą ištepame trupučiu alyvuogių aliejaus ir pabarstome miltais. Sudedame tešlą ir paliekame dar 20 min. kilti.
3. Įkaitiname orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepame duoną apie 30 min. Iškepusiai leidžiame atvėsti ir tik tada pjaustome.
Visi šie receptai – iš maisto tinklaraščio virtuvesmuza.com