„Virtuvės mūzos“ pasiūlymas savaitgaliui – minkštas slyvų pyragas

Rugsėjis – rudens gėrybių ir derliaus ėmimo metas. Todėl labai džiugu, jog galiu gaminti sezonui būdingus patiekalus. Pyragui neatsispiria nė vienas, o juo labiau slyvų pyragui! Esu išbandžiusi visokių variantų, bet šis itin patiko. Šis receptas skirtas tiems, kurie nemėgsta valandas sėdėti virtuvėje: gaminimas labai paprastas, o rezultatas – džiuginantis. Išbandykite ir jūs!
Minkštas slyvų pyragas
Minkštas slyvų pyragas / Tinklaraštininkės nuotr.

Minkštas slyvų pyragas
(receptas iš tinklaraščio „Virtuvės mūza“)

Ingredientai:

  • 200 g cukraus;
  • 140 g sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 1/2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 200 g miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
  • 400 g slyvų;
  • 50 g cukraus ir 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • cukraus pudros (pabarstymui).

Gaminimas:

1. Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę ir sumaišome su 50 g cukraus ir 1/2 šaukštelio cinamono.

2. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų. Supilame graikišką jogurtą ir ištirpintą sviestą. Suberiame druską. Viską toliau plakame. Iš lėto supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išplakame iki vienalytės masės.

3. Kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą ir gražiai sudedame slyvas.

4. Kepame apie 35 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Pravėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų