Minkštas slyvų pyragas
(receptas iš tinklaraščio „Virtuvės mūza“)
Ingredientai:
- 200 g cukraus;
- 140 g sviesto;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g graikiško jogurto;
- 1/2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 200 g miltų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
- 400 g slyvų;
- 50 g cukraus ir 1/2 arbat. šaukšt. cinamono;
- cukraus pudros (pabarstymui).
Gaminimas:
1. Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę ir sumaišome su 50 g cukraus ir 1/2 šaukštelio cinamono.
2. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki putų. Supilame graikišką jogurtą ir ištirpintą sviestą. Suberiame druską. Viską toliau plakame. Iš lėto supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išplakame iki vienalytės masės.
3. Kepimo formą ištepame sviestu. Supilame tešlą ir gražiai sudedame slyvas.
4. Kepame apie 35 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Pravėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.