Ingredientai:
- 500 g avinžirnių;
- 1 svogūnas;
- 0,5 paprikos;
- 100 g moliūgo;
- 2 šaukštai jogurto;
- 3 šaukštai miltų;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Avinžirniai iš vakaro pamerkiami. Kitą dieną išverdami ir sutrinami elektriniu smulkintuvu.
2. Moliūgas supjaustomas kubeliais ir apie 7 min. paverdamas. Tada dedamas į smulkintuvą, suberiamas supjaustytas svogūnas, česnakas, paprika ir viskas susmulkinama.
3. Į avinžirnių masę dedamas jogurtas ir smulkintos daržovės. Suberiami miltai, druska ir pipirai.
4. Iš gautos masės formuojame maltinukus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Gražiai apkepame ir patiekiame su mėgstamu padažu. Recepto autorė rinkosi grietinėlės ir sviesto padažą.