Virtuvės triukas: prieskonines žoleles išlaikysite šviežias visus metus

Jei jau atsibodo nusipirkus visą vazonėlį ar keletą šakelių prieskoninių žolelių vos kartą jas panaudojus likusią jų dalį po poros dienų išmesti į šiukšlių dėžę, turime jums tiesiog genialų pasiūlymą – jas paprasčiausiai galite užšaldyti. Ir tokiu atveju jomis galėsite džiaugtis net ir žiemą!
Prieskoninės žolelės
Prieskoninės žolelės / „Fotolia“ nuotr.

Šią puikią mintį siūlo maisto gamybos tinklaraštininkė Katerina Petrovska, kurianti ir savo receptais besidalyjanti tinklaraštyje diethood.com.

Tad jei norite prieskoninėmis žolelėmis džiaugtis ištisus metus, viskas, ko jums reikės, tai: kuo didesnės ledukų formelės, alyvuogių aliejus ir, žinoma, prieskoninių žolelių.

O jas rinktis galite kokias tik norite. Šaldymui puikiai tinka švieži bazilikai, čiobreliai, kalendros, rozmarinai, krapai ar netgi pjaustyti svogūnų laiškai. Mėgstamas prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite, dėkite jas į atskiras ledukų formeles, įpilkite alyvuogių aliejaus (kad apsemtų) ir dėkite į šaldymo kamerą. Štai ir visas vargas!

O geriausia viso to dalis – prieskoninėmis žolelėmis gardinti mėgstamus patiekalus galėsite ištisus metus, pakaks tik iš kameros išsiimti kubelį ir dėti jį tiesiai į keptuvę arba gardinti salotas, sriubas, sultinius.

Tokiu būdu išlaikytos prieskoninės žolelės bus kur kas sveikesnės už džiovintas, tad būtinai išmėginkite šį triuką!

Gamybos procesą ir nuotraukas žiūrėkite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis