Šią puikią mintį siūlo maisto gamybos tinklaraštininkė Katerina Petrovska, kurianti ir savo receptais besidalyjanti tinklaraštyje diethood.com.
Tad jei norite prieskoninėmis žolelėmis džiaugtis ištisus metus, viskas, ko jums reikės, tai: kuo didesnės ledukų formelės, alyvuogių aliejus ir, žinoma, prieskoninių žolelių.
O jas rinktis galite kokias tik norite. Šaldymui puikiai tinka švieži bazilikai, čiobreliai, kalendros, rozmarinai, krapai ar netgi pjaustyti svogūnų laiškai. Mėgstamas prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite, dėkite jas į atskiras ledukų formeles, įpilkite alyvuogių aliejaus (kad apsemtų) ir dėkite į šaldymo kamerą. Štai ir visas vargas!
O geriausia viso to dalis – prieskoninėmis žolelėmis gardinti mėgstamus patiekalus galėsite ištisus metus, pakaks tik iš kameros išsiimti kubelį ir dėti jį tiesiai į keptuvę arba gardinti salotas, sriubas, sultinius.
Tokiu būdu išlaikytos prieskoninės žolelės bus kur kas sveikesnės už džiovintas, tad būtinai išmėginkite šį triuką!