Ingredientai:⠀
- 320 g bananų;
- 2 kiaušiniai;⠀
- 60 g proteino (norimo skonio, aš naudojau baltojo šokolado);
- 120 g migdolų pieno;⠀
- 10 g kokosų aliejaus;⠀
- 120 g viso grūdo dalių miltų;⠀
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 valg. šaukšt. stevijos; ⠀
- bananų skonio lašų (jei norisi saldžių – ragauti).
Gaminimas:⠀
1. Bananus sutrinti ir sumaišyti su visais kitais ingridientais, išskyrus kiaušinių baltymus.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į masę.
3. Kepimo formų iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą.
4. Dėti kepti į iki 170° laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.⠀Po maždaug 10 min., jei norisi, papuošti viršų bananu ir kepti dar apie 20-30 min.⠀
Patarimai:⠀
- neperkepkite – atšalusi bananų duona sutvirtės, svarbiausia patikrinti pagaliuku, ar ji iškepusi – įkišus ir ištraukus pagaliukas neturi būti aplipęs tešla!⠀
- proteiną galite keisti biriu saldikliu ar/ir migdolų miltais santykiu 50/50.
- skaniausia man ši duona pusryčiams su riešutų sviestu arba graikišku jogurtu.
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis