„Višta ar kiaušinis“ receptas: kepta avižinė košė su trešnėmis savaitgalio pusryčiams

Aš dievinu trešnes ir negaliu be baltojo šokolado, o, kai sujungi šiuos du dalykus, išeina pasakiški pusryčiai! Be to, tobula, kad jie dar ir greitai pagaminami. Taigi, idėją savaitgalio pusryčiams jau turite!
Kepta avižinė košė su trešnėmis
Kepta avižinė košė su trešnėmis / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai (1 nedidelei porcijai):⠀

  • 40 g pilno grūdo avižinių dribsnių;⠀
  • 25 g baltojo šokolado proteino (galima keisti kitu skoniu);
  • 50 g banano;
  • 80 g augalinio pieno;
  • 2 baltojo šokolado skonio lašai;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • trešnių.⠀

Gaminimas:⠀

1. Sumaišyti visus sausus ingredientus.⠀

2. Bananą sutrinti, įmaišyti į sausus ingredientus. Supilti pieną, įmaišyti pjaustytas trešnes.⠀

3. Viską supilti į kepimo indelį ir kepti maždaug iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. Neperkepti, nes čia nėra nei kiaušinio, nei kitų ingredientų, kurie turėtų iškepti, o avižinei košei daug nereikia (neperkepus turėtų džiuginti kreminė košės tekstūra).

4. Pagardinau baltojo šokolado proteino kremu, graikišku jogurtu ir trešnėmis!⠀

Tinklaraštininkės nuotr. /Kepta avižinė košė su trešnėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepta avižinė košė su trešnėmis

Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!

Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis