Lašišos teryaki dubenėliai su tahini padažu
Ingredientai (2 rimtiems valgytojams):⠀
- 400 g lašišos;⠀
- 1 citrina;
- teriyaki prieskonių mišinio;
- kokosų aliejus (kepimui);
- teriyaki padažo; ⠀
- mėgstamų daržovių (aš naudojau pievagrybius, sojų pupeles, raudonąjį kopūstą, brokolį, morkas, liucernos daigus).
tahini padažui (jo užteks keliems kartams):
- 2 valg. šaukšt. sezamų pastos tahini;
- 1 valg. šaukšt. teriyaki padažo;
- 0,5 citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. česnakinės druskos;
- 2 arbat. šaukšt. agavų sirupo;
- 2-3 valg. šaukšt. vandens.⠀
Gaminimas:
1. Pirmiausiai reikia paruošti lašišą. Įkaitinti keptuvę su šiek tiek kokosų aliejaus, sudėti lašišos gabalėlius, apšlakstyti citrinos sultimis, nepagailėti teriyaki prieskonių, uždengus apkepti iš visų pusių, kol iškeps! ⠀
2. Metas ruošti daržoves. Pievagrybius apkepti su česnakine druska su trupučiu kokosų aliejaus. Daržoves (išskyrus liucernos daigus) supjaustyti ir pakepti porą minučių keptuvėje su šaukštu teriyaki padažo.
3. Galima gaminti sezamų padažą salotoms. Sumaišome viską kartu, kol išeina padažo konsistencijos tyrė. Padažo skystumas priklauso nuo pilamo vandens kiekio, tad patys spręskite, kokios konsistencijos labiau norite.⠀
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis