Tortilijos salotų dubenėlis
Ingredientai (1 porcijai):
- 100 g kalakutienos faršo;
- 1 pilno grūdo tortilija;
- salotų mišinio;
- 1 valg. šaukšt. konservuotų kukurūzų;
- 2 valg. šaukšt. konservuotų raudonųjų pupelių;
- 2 valg. šaukšt. konservuotų trintų pomidorų;
- keli vyšniniai pomidorai;
- 1,5 arbat. šaukšt. čili pastos (1 arbat. šaukšt. daržovėms ir 0,5 arbat. šaukšt. padažui);
- 1 arbat. šaukšt. 100 proc. pomidorų pastos;
- keli jelapeno pipirai;
- šiek tiek kietojo sūrio;
- kokosų aliejaus;
- česnakinės druskos;
- Kajeno paprikos;
- „Fajita“ prieskoniai (tinka ir vištienos prieskoniai);
- 1 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- citrinos.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošiu tortiliją vieną jos pusę patepdama šiek tiek kokosų aliejumi, pabarstau česnakine druska ir Kajeno paprikos milteliais. Tada dedu į mažą pyragėlio (ar didesnę keksiukų) formelę, suformuoju dubenėlį ir kišu į iki 170° temperatūros įkaitintą orkaitę. Palaukiu maždaug 10 min., kol gražiai apskrus.
2. Kol kepa tortilija, pakepinu faršą su „Fajita“ prieskoniais.
3. Kitoje sausoje (aliejaus nereikia!) keptuvėje dedu kepti, o tinkamiau sakyti, pašildyti, kukurūzus, pupeles, pjaustytus pomidorus, pomidorų tyrę, čili pastą, pomidorų pastą. Viską pakepinu ant silpnos ugnies.
4. Kol viskas troškinasi ir kepa, pasiruošiu padažą. Sumaišau 1 šaukštą graikiško jogurto, 0,5 šaukštelio čili pastos ir šiek tiek citrinos sulčių.
5. Išimu iš orkaitės tortiliją ir sluoksniuoju joje salotas: salotų mišinys, faršas, keptos daržovės, padažas – ir vėl kartoju, kol pabaigiu produktus!
6. Ant viršaus pabarstau šiek tiek sūrio ir išspaudžiu žaliosios citrinos sulčių.
Patarimai:
- aštrumą reguliuokite pagal save, aš mėgstu gana aštriai;
- faršą rinkitės kokį tik norite, aš namie turėjau kalakutienos.
Skanaus!
Višta ar kiaušinis? Tikriausiai tai dažniausi sportuojančiųjų pasirinkimai. Tačiau aš noriu parodyti, kokia įvairi gali būti mityba, – svarbu balansas! O ir sveiki, subalansuoti patiekalai yra labai skanūs!
Sekite mane instagrame: vista_ar_kiausinis