Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vištiena ant iešmelių

Manote, kad egzotiškas skonis įmanomas tik restorano lėkštėje? Klystate. Įdėjus šiek tiek pastangų, tokiais patiekalais galima mėgautis ir gamtoje. Vištiena su Azijos prieskoniais jūsų iškylai suteiks ypatingų atspalvių.
Vištiena ant iešmelių
Vištiena ant iešmelių / Fotolia nuotr.

Reikės:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 valg. š. skrudintų sezamų sėklų,
  • 2 valg. š. medaus,
  • 3 valg. š. tamsaus sojų padažo,
  • 1 valg. š. ryžių acto,
  • 3 valg. š. krakmolo,
  • 4 valg. š. aliejaus kepimui,
  • 1 arbat. š. druskos,
  • 1 arbat. š. kelių rūšių pipirų mišinio.

KAIP GAMINTI

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgais gabalėliais, įtrinkite pipirų mišiniu ir sumeskite į plokščią indą.

2. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su sojų padažu, ryžių actu ir traiškyta česnako skiltele.

3. Gautu marinatu labai gerai įtrinkite vištieną, indelį uždenkite maistine plėvele ir 2 val. marinuokite.

4. Kiekvieną marinuotą vištienos gabaliuką apvoliokite krakmole ir kepkite iki apskrus iš visų pusių.

5. Tiekite suvėrusi ant mirkytų medinių iešmelių ir apibarsčiusi sezamų sėklomis.

6. Skanu tiekti su ryžių makaronais ar mėgstamomis rytietišku būdu pagamintomis salotomis.

Kulinaro patarimas: vištieną taip pat galite verti ant medinių iešmelių ir kepti ant laužo ar orkaitėje, o baigiant kepti, užberti sezamų sėklų.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas