Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištiena kvapniame, česnakais gardintame padaže. Prie stalo subėgs visa šeima

Jei valgote mėsą, puikiai žinote, kokie skani gali būti gerai paruošta vištos krūtinėlė – sultinga, patiekta su gardžiu padažu, kremine koše ar keptomis daržovėmis... Tikrai pasakiška. Būtent pagal šį receptą paruošite nuostabų patiekalą. Tokį kvapnų, jog į virtuvę sugužės visa šeima, net nereikės kviesti!
Vištiena kreminiame padaže
Vištiena kreminiame padaže / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 didelės vištų krūtinėlių puselės, perpjautos pusiau, arba 4 mažesnės (iš viso turite turėti 4 krūtinėlės gabaliukus);
  • miltų (apvoliojimui);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 česnako galva, išskirstyta skiltelėmis, o šios nuluptos;
  • 0,5 st. vištienos sultinio arba vandens;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 stiklinė riebios grietinėlės;
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • smulkiai kapotų šviežių petražolių (patiekimui).

Gaminimas:

1. Pabarstykite vištieną druska ir pipirais, o tada pavoliokite miltuose.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, dėkite vištieną ir apkepinkite, kol pasidengs gražia auksine plutele. Išimkite mėsą iš keptuvės ir kuriam laikui atidėkite.

3. Sumažinkite kaitrą ir į tą pačią keptuvę dėkite likusį sviestą, kai jis ištirps, suberkite česnako skilteles ir maišydami pakepinkite jas kelias minutes, kol ims švelniai gelsti.

4. Supilkite į keptuvę su česnakais sultinį (arba vandenį), citrinos sultis ir pakaitinkite, kol maždaug pusė skysčio nugaruos. Tada supilkite grietinėlę ir grąžinkite į keptuvę vištienos gabalėlius. Troškinkite vištieną dar 78 min., kol padažas sutirštės, o mėsa bus iškepusi. Patiekiant pabarstykite kapotomis petražolėmis ir derinkite su mėgstamomis salotomis, garnyrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos