Vištienai reikės:
- 6 vištienos krūtinėlės filė,
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- 150 g miltų,
- 2 kiaušinių,
- 100 g maltų džiūvėsėlių,
- 100 g tarkuoto parmezano.
Pikantiškam pomidorų padažui:
- 500 ml pomidorų padažo,
- 2 arb. š. vasabi pastos,
- 2 arb. š. cukraus,
- 1 arb. š. aitriosios paprikos miltelių,
- 1 arb. š. maltų kmynų,
- žiupsnelis šviežių susmulkintų kalendrų lapelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Didelę kepimo skardą ištepkite aliejumi.
2. Į negilų indą suberkite miltus, o į atskirą negilų indą supilkite plaktus kiaušinius. Trečiame negiliame inde sumaišykite maltus džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezaną.
3. Kiekvieną vištienos gabalėlį iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, tada pavoliokite iš pradžių miltuose, paskui į kiaušinio plakinyje ir galiausiai į trupinių ir sūrio mišinyje.
4. Vištienos gabalėlius perkelkite ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 25-30 minučių arba kol vištiena taps auksinės spalvos ir iškeps.
5. Kol vištiena kepa, nedideliame puodelyje sumaišykite pomidorų padažą, vasabi pastą, cukrų, aitriosios paprikos miltelius ir kmynus. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, virkite 10 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
6. Patiekite vištieną su pomidorų padažu. Papuoškite smulkintais kalendrų lapeliais.
Skanaus!