„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ingrida dalinasi: soti ir gardi vištienos apkepėlė

Kai norisi skanaus ir šilto maisto, apkepėlė yra būtent tas variantas, kurį su malonumu sudoros visa šeimyna.
Vištienos apkepėlė
Vištienos apkepėlė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 3 viščiukų krūtinėlių,
  • pusės brokolinio kopūsto,
  • morkos,
  • bulvės,
  • saldžiosios paprikos,
  • didelio lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 400 ml grietinėlės,
  • po šaukštą sviesto ir aliejaus,
  • vištienos prieskonių,
  • Provanso žolelių,
  • druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite prieskoniais, pasūdykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

2. Nuplaukite ir nuskuskite daržoves. Morką supjaustykite griežinėliais, bulvę – kubeliais, papriką – šiaudeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynais.

3. Vištienos gabalėlius ir daržoves sudėkite į sviestu pateptus nedidelius keraminius indelius. Grietinėlę pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelėmis ir pipirais, išmaišykite. Užpilkite ant daržovių ir vištienos.

4. Tešlą subadykite šakute, išpjaukite indelių formos lakštus, uždenkite jais indelius, užspauskite kraštus. Kepkite 180 ºC temperatūros orkaitėje 25–30 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs