Jums reikės:
- 3 viščiukų krūtinėlių,
- pusės brokolinio kopūsto,
- morkos,
- bulvės,
- saldžiosios paprikos,
- didelio lakšto sluoksniuotos bemielės tešlos,
- 400 ml grietinėlės,
- po šaukštą sviesto ir aliejaus,
- vištienos prieskonių,
- Provanso žolelių,
- druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite prieskoniais, pasūdykite ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
2. Nuplaukite ir nuskuskite daržoves. Morką supjaustykite griežinėliais, bulvę – kubeliais, papriką – šiaudeliais, brokolinį kopūstą išskirstykite nedideliais žiedynais.
3. Vištienos gabalėlius ir daržoves sudėkite į sviestu pateptus nedidelius keraminius indelius. Grietinėlę pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelėmis ir pipirais, išmaišykite. Užpilkite ant daržovių ir vištienos.
4. Tešlą subadykite šakute, išpjaukite indelių formos lakštus, uždenkite jais indelius, užspauskite kraštus. Kepkite 180 ºC temperatūros orkaitėje 25–30 minučių.
Skanaus!