Sunku atsekti, kuriame restorane pirmąsyk patiektas vištienos sašimis, tačiau tokių vietų pačioje Japonijoje ir JAV šiuo metu yra nemažai. Lygiai taip pat netrūksta ir nuotraukų instagrame ar filmukų „Youtub“ kanaluose, kuriuose užfiksuota, kaip smalsūs drąsuoliai (o gal lengvabūdžiai rizikos mėgėjai?) mėgaujasi pusžale vištiena.
Mums, lietuviams, ko gero, jau kalte įkalta į galvas, jog termiškai neapdorota vištiena pavojinga, mat joje gali knibždėte knibždėti bakterijų. Pavojingiausios jų Campylobacter genties bakterijos ir Salmonella bakterijos gali lemti itin rimtus susirgimus. Štai kodėl gamindami vištieną skrupulingai sekame, kad visa ji būtų išvirusi ar iškepusi, apie tai signalizuoja iš mėsos tekančios skaidrios, o ne rausvos sultys.
Panašu, jog kai kam tai nė motais! Nors Japonijoje buvo pranešta apie rimtus susirgimus, kuriuos lėmė neatsakingas termiškai neapdorotos vištienos valgymas, naujų smalsuolių tai neatbaido.
O štai vištienos sašimius siūlančių restoranų savininkai teigia, esą šiam patiekalui naudojamos vištos, kurias esą tiekia itin atsakingi ūkininkai, be to, vištiena trumpai pakepinama, kad paviršius apsitrauktų gražia plutele.
Tačiau nuotraukose ir filmukuose akivaizdžiai matyti, jog vištienos sašimių gerbėjai suleidžia dantis į neiškepusią, dar rausvą mėsą.