Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Vištienos suktinukai: įvertins ir šeima, ir svečiai

Vištienos suktinukai tikrai nustebins netikėtais skoniais! Kviečiame gaminti ir įvertinti.
Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

4 didelių viščiukų krūtinėlių,

8 griežinėlių virto kumpio,

ryšulėlio šparagų,

paprikos,

česnako skiltelės,

šaukšto Vorčesterio padažo,

pusės šaukštelio saldžiosios paprikos,

druskos,

pipirų.

Kaip gaminti:

1. Viščiukų krūtinėles perpjaukite pusiau, kad gautumėte du filė gabalėlius, gerai išmuškite.

2. Dubenyje sumaišykite Vorčesterio padažą, saldžiąją papriką, druską, pipirus ir trintą česnaką. Sudėkite į dubenį išmuštus viščiukų gabalėlius, pavoliokite prieskoniuose, uždenkite ir porą valandų palaikykite, kad pasimarinuotų.

3. Paprikas supjaustykite stambiais šiaudeliais, padalykite perpus šparagų ūglius. Ant lentelės patieskite išmuštą vištienos filė, dėkite griežinėlį kumpio, šiaudeliais pjaustytų paprikų ir gabalėlį šparago. Atsargiai susukite filė į standų ritinėlį ir persmeikite mediniu pagaliuku.

4. Suktinukus sudėkite į sviestu pateptą kepimo skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 30–40 min., kol gražiai apskrus. Vis pašlakstykite kepsnelius susidariusiomis sultimis.

5. Vištienos suktinukus patiekite su virtais ryžiais ir keptuvėje apkeptomis daržovėmis: cukinijomis, saldžiosiomis paprikomis, morkomis ir šparagų ūgliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos