Ingredientai:
- 1 sauja jaunų dilgėlių lapelių, perpiltų verdančiu vandeniu, nuspaustų ir atvėsintų;
- 1 stiklinė saulėgrąžų;
- 1 valg. šaukšt. lukštentų kanapių sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 0,5 žaliosios citrinos išspaustos sultys;
- 0,5 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių (nebūtina);
- 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- 4 valg. šaukšt. šaltai spausto sezamų aliejaus (ar kito šaltai spausti švelnaus skonio aliejaus);
- šlakelis vandens;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Laikykite uždengtame indelyje šaldytuve.