Varškėčiai, kokių neragavote: vokiečiai stebina savo virtuvės šedevrais

Vos tik pagalvojus apie Vokietijos virtuvę, daugeliui iš mūsų prieš akis išdygsta šniceliai su bulvėmis ir raugintais kopūstais, sultingos kiaulienos dešrelės. Tačiau Vokietija – didelė ir marga šalis, kurios virtuvėje galima rasti ir daug daugiau įdomybių. „Lidl“ pranešime žiniasklaidai dalinasi originalių vokiškų varškėčių receptu.
Varškėčiai su bulvėmis
Varškėčiai su bulvėmis / Organizatorių arch.nuotr.

Tradiciniams vokiškiems varškėčiams reikės:

  • 200 g virtų bulvių
  • 180 gramų 9 proc. riebumo varškės
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. cukraus
  • 2 v.š. krakmolo
  • 0.5 a.š. vanilinio cukraus
  • 0.5 a.š. cinamono
  • Aliejaus kepimui

Gaminimas:

Bulves sutarkuokite smulkia tarka arba sutrinkite bulvių košės grūstuvu. Taip pat galima sumalti mėsmale, jog neliktų gumuliukų.

Į bulvių masę dėkite varškę, įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir cinamoną. Masę gerai išmaišykite, tuomet įdėkite krakmolą ir dar kartą gerai permaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, tuomet šlapiomis rankomis formuokite varškėčius ir įdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol apskrus.

Tradiciškai šie vokiški varškėčiai tiekiami su obuoliene, bet galite rinktis pagal savo skonį. Taip pat puikiai tinka pagardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų