Reikės:
- 5 silkių filė,
- 200 g burokėlių,
- 2 svogūnų,
- 150 g keptos jautienos,
- 250 g marinuotų agurkėlių,
- 250 g obuolių,
- 45 g kaparėlių,
- 2 kiaušinių,
- 125 ml alyvuogių aliejaus,
- 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
- juodos duonos patiekimui.
Gaminimas:
Silkių filė pamerkite vandenyje kelioms valandoms, kad išeitų druskos perteklius. Paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.
Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite ir supjaustykite. Keptą jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis, marinuotus agurkėlius ir obuolius – gabaliukais.
Dubenyje sumaišykite silkę, burokėlius, svogūnus, jautieną, obuolius, agurkėlius ir kaparėlius. Puodelyje sumaišykite balzaminį vyno actą su aliejumi ir apšlakstykite salotas. Ant salotų viršaus užberkite kiaušinius ir patiekite.
Skanaus!