„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vokiškos silkės salotos

Silkė - naudingas produktas, kuriame gausu omega-3 riebalų rūgščių gausu vitamino D, B12, seleno, kalcio, kalio ir geležies. Vienoje silkės porcijoje yra beveik visa vitamino D, B12 ir seleno dienos norma. Taip pat gausu kalcio, kalio ir geležies. Mitybos specialistai silkę rekomenduoja valgyti bent du kartus per savaitę.
Silkė
Silkė / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 5 silkių filė,
  • 200 g burokėlių,
  • 2 svogūnų,
  • 150 g keptos jautienos,
  • 250 g marinuotų agurkėlių,
  • 250 g obuolių,
  • 45 g kaparėlių,
  • 2 kiaušinių,
  • 125 ml alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. balzaminio vyno acto,
  • juodos duonos patiekimui.

Gaminimas:

Silkių filė pamerkite vandenyje kelioms valandoms, kad išeitų druskos perteklius. Paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabaliukais.

Kiaušinius kietai išvirkite, atšaldykite ir supjaustykite. Keptą jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis, marinuotus agurkėlius ir obuolius – gabaliukais.

Dubenyje sumaišykite silkę, burokėlius, svogūnus, jautieną, obuolius, agurkėlius ir kaparėlius. Puodelyje sumaišykite balzaminį vyno actą su aliejumi ir apšlakstykite salotas. Ant salotų viršaus užberkite kiaušinius ir patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“