„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Voveraitės su šonine grietinėlės padaže

Miškai pilni voveraičių, tad rinkime ir gaminkime! Maisto tinklaraštininkas Aurimėlis dalinasi savo receptu.
Voveraitės su šonine grietinėlės padaže
Voveraitės su šonine grietinėlės padaže / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • ~1kg voveraičių;
  • ~300g karštai rūkytos šoninės;
  • 2-3 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 500g riebios grietinėlės;
  • Ryšulėlio šviežių krapų;
  • Druskos, pipirų, čiobrelio.

Gaminimas:

Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę, tuomet dedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Viską pakepiname kol svogūnai suminkštėja.

Viską išimame iš keptuvės ir į ją dedame kepti voveraites. Truputį pakepusios paleis nemažai skysčio. Jame troškiname tol, kol visas išgaruoja.

Tada dedame šoninę, pilame grietinėlės ir pagardiname druska, pipirais, čiobreliais. Troškiname apie 10min. Patiekiant gausiai įmaišome kapotų krapų.

Patiekiame su virtomis bulvėmis ir šviežiai raugintais agurkėliais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau