Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Voveraitės su šonine grietinėlės padaže

Miškai pilni voveraičių, tad rinkime ir gaminkime! Maisto tinklaraštininkas Aurimėlis dalinasi savo receptu.
Voveraitės su šonine grietinėlės padaže
Voveraitės su šonine grietinėlės padaže / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • ~1kg voveraičių;
  • ~300g karštai rūkytos šoninės;
  • 2-3 svogūnų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 500g riebios grietinėlės;
  • Ryšulėlio šviežių krapų;
  • Druskos, pipirų, čiobrelio.

Gaminimas:

Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę, tuomet dedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Viską pakepiname kol svogūnai suminkštėja.

Viską išimame iš keptuvės ir į ją dedame kepti voveraites. Truputį pakepusios paleis nemažai skysčio. Jame troškiname tol, kol visas išgaruoja.

Tada dedame šoninę, pilame grietinėlės ir pagardiname druska, pipirais, čiobreliais. Troškiname apie 10min. Patiekiant gausiai įmaišome kapotų krapų.

Patiekiame su virtomis bulvėmis ir šviežiai raugintais agurkėliais.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas